Weekendjes vol geluk voor minimagezinnen in Meierijstad en omstreken

MEIERIJSTAD – Minimagezinnen een weekend lang ontzorgen en in de watten leggen. Dat is de insteek van het nog relatief nieuwe goede doel Stichting Weekend vol geluk. Aan het einde van 2023 werd het eerste ‘geluksweekend’ aangeboden aan een gezin uit de gemeente Meierijstad.

Toen het gezin te horen kreeg dat ze geselecteerd waren, was er grote blijdschap: “We waren onbeschrijfelijk blij.” Het gezin werd verwelkomd in een vakantiehuis, waarna ze het hele weekend lang deelnamen aan allerlei activiteiten, van een fotoshoot tot een bezoek aan De Efteling. ” Dit weekend gaf ons een broodnodige pauze en bracht ons dichter bij elkaar in een moeilijke tijd in ons leven”, vertelt een van de gezinsleden.

Het idee voor de stichting kwam vanuit Charles Veerkamp, oprichter van ‘Weekend vol geluk’. De stichting richt zich op kinderen onder de armoedegrens, zodat zij geluksmomenten kunnen ervaren. Naast het gezin uit Meierijstad heeft ‘Weekend vol geluk’ nog twee andere gezinnen eropuit kunnen nemen. Samantha Boeijen, relatiemanager van de stichting, vertelt over het streven van ‘Weekend vol geluk’: “We proberen om iedere maand een weekend te organiseren. In maart aanstaande vindt de eerste van dit jaar plaats. Vanwege drukte en een tekort aan vrijwilligers lukte het ons nog niet om dit in januari te doen.”

Om in de toekomst vaker minimagezinnen te kunnen ontzorgen, is de stichting nog op zoek naar vrijwilligers die minimaal een weekend per jaar als buddy tijdens deze weekendjes de gezinnen willen ondersteunen. Daarnaast is de stichting ook op zoek naar ondernemingen die willen helpen door middel van kostenloze bijdrages. Aanmelden kan via info@weekendvolgeluk.nl