Watersteeg Veghel krijgt speciale corona-afdeling

VEGHEL - BrabantZorg begint woensdag bij de Watersteeg in Veghel een speciale afdeling voor van cliënten met dementie én met corona, die niet meer thuis kunnen blijven door Covid en tijdelijke zorg nodig hebben.

In eerste instantie wordt het een zogenoemde cohortafdeling voor vier, maar later maximaal acht personen. Deze externe cohort-afdeling is bedoeld voor de instroom. Ook is het cohort bedoeld om de uitstroom uit ziekenhuizen te bevorderen.

Quarantaine

De vraag naar deze speciale cohort-afdeling is gekomen vanuit huisartsen en ziekenhuizen in de regio.

In alle gevallen geldt dat deze mensen (nog) in quarantaine moeten na ziekenhuisopname of waarbij de thuissituatie onhandelbaar is. Deze mensen hebben een plek nodig waar zij professionele zorg kunnen ontvangen.

Organisaties uit de hele regio zullen de mensen op het speciale cohort verzorgen en verplegen. Het vroeg een forse inspanning om dit cohort te kunnen openen in een tijd waarin de druk op het personeel in de zorg zo groot is. Elke organisatie in de ouderenzorg kampt met forse personele problemen en de diensten kunnen met moeite gedraaid worden.

Hulp van vrijwilligers en familie is op dit moment in de zorg onmisbaar, teammanagers draaien mee en ook mensen met kantoorfuncties worden ingezet om de zorg te kunnen blijven bieden aan kwetsbare ouderen.

De Watersteeg