Wat wil je weten over dementie

MEIERIJSTAD – Voor de beantwoording van de vraag: Wat is Dementie, moet je dinsdag 17 januari in het Alzheimer Café zijn, dat vanaf 19.30 uur wordt gehouden in het Pieter BrueghelHuis aan het Middegaal 25 in Veghel. Mascha Kuijpers, klinisch geriater in Ziekenhuis Bernhoven, is daar te gast. Met haar wordt gesproken over dit thema. Iedereen is daarbij welkom.

Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen (een syndroom), waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig hersenziektes. Dementie is een ingewikkelde en ingrijpende hersenziekte die veel vragen oproept. Is dementie te voorkomen? Hoe wordt de diagnose gesteld? En hoe wordt dementie behandeld? De Geriater geeft deze avond uitleg over dit thema en gaat in op vragen van aanwezigen.

Gezelligheid en sociaal contact
Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De bijeenkomsten bieden niet alleen (praktische) informatie over dementie maar ook gezelligheid en sociaal contact. Het Café is afwisselend de even maanden in Uden en de oneven maanden in Veghel, op beide locaties zijn geïnteresseerden uit Uden, Veghel en omliggende dorpen van harte welkom.

Informatie
Voor meer informatie kun je mailen naar: noordoostbrabant@alzheimervrijwilligers.nl of bellen via ONS welzijn: 088-3742525. De zaal is open om 19.00 uur, programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Entree is vrij.

Logo Alzheimer Nederland