MEIERIJSTAD – De WTBR, wat moet ik er mee? Die vraag zou elk bestuur van een vrijwilligersorganisatie zichzelf moeten stellen. Vanaf 1 juli geldt deze nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen. Op donderdag 29 september van 20.00 tot 22.00 uur is er een gratis scholingsavond in het Spectrum in Schijndel.

De nieuwe wet is ingevoerd om wanbestuur, onverantwoordelijk financieel beheer, misbruik van positie en andere ongewenste activiteiten binnen besturen te voorkomen. Belangrijk is dat een bestuur met elkaar bespreekt wat ‘integer besturen’ inhoudt en hoe je daar vervolgens met elkaar afspraken over vastlegt. Om organisaties in dit proces te ondersteunen bieden de Steunpunten Vrijwilligerswerk Steunpunten van Welzijn De Meierij en ONS Welzijn bestuurders een workshop.

Inhoud workshop
Aan bod komen de volgende zaken:aan waar afgevaardigde van harte welkom zijn. Tijdens deze avond gaan deelnemers o.l.v. workshopleidster Maartje Fleuren aan de slag met de diverse punten uit deze nieuwe wet waardoor het voor iedereen eenvoudiger te implementeren is binnen de eigen organisatie. Thema’s die deze avond aan bod komen zijn:
• Uitvoering en toezicht moeten gescheiden worden
• Meervoudig stemrecht verandert.
• Verplicht in statuten opnemen wat er gebeurt bij belet of ontstentenis van een bestuurder/commissaris
• Statuten hoeven nu niet à la minute gewijzigd te worden.
• Regeling over tegenstrijdige belangen.
U kunt zich aanmelden bij Welzijn De Meierij via telefoonnummer: 073-5441400 of per mail: info@welzijndemeierij.nl