Wat hoor je zondag in de 55 Plusshow

MEIERIJSTAD - Het semenariegevoel, het projectkoorgevoel, geheimzinnigheid in Zijtaart, een dot verrassingen en goede muziek. Als je ervan houdt moet je zondag van 11.00 tot 13.00 uur afstemmen op Omroep Meierij Radio. Hou je er niet van? Dan moet je het eens proberen.

Wellicht dat Hans Lakwijk je dan enthousiast maakt voor een rondleiding door het Damiaancentrum in Sint-Oedenrode. In de jaren ‘60 van de vorige eeuw was het gebouw een klein semenarie. Later werd er een kliniek voor verslaafden in gehuisvest. Oud-semenaristen geven de rondleidingen. Hans Lakwijk vertelt hoe je je hiervoor kunt opgeven.

Zingen in een Projectkoor
Het Roois gemengd koor bereidt zich voor op Bevrijdingsconcert ‘Verbonden in Vrijheid’ dat op 15 en 17 september in Sint-Oedenrode wordt uitgevoerd. Het koor wil graag (koor)zangers enthousiasmeren voor ondersteuning aan dit muzikale gebeuren. Daarvoor organiseert men op zaterdag 23 maart een kennismakingsbijeenkomst. Cor van Mosselveld is al 40 jaar lid van het Roois gemengd koor. Van hem krijgen we te horen hoe gezellig het is om samen te zingen en hoe het er binnen zo’n projectkoor aan toegaat. Natuurlijk weet Cor als geen ander wat er van de zangers wordt verwacht.

Het beste idee van Zijtaart
Iets geheimzinniger gaat het er momenteel in Zijtaart aan toe. Tenminste bij de plaatselijke toneelvereniging. Daar is men in de ban van: ‘Het beste idee van Zijtaart’. Dat is een toneelstuk dat vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 maart in Het Klooster wordt gespeeld. Het leek ons een goed idee om contact op te nemen met Marian van den Acker. Misschien dat zij een tipje van de sluier kan oplichten.

Wandelen bij Odendael
Hetty Klerks hebben we bereid gevonden om te vertellen over de wandelgroep ‘Ga Mee’ . Een initiatief van Welzijn De Meierij. De wandelaars komen elke dinsdag vanaf 10.15 uur in Odendael bij elkaar om een uurtje te gaan wandelen. Laten wij nou een rubriek hebben die begint met: Hé Goade Mee. Past precies bij elkaar.

Verrassingen
Nu we erover nadenken zit er bij ons vaste trio medewerkers ook altijd een beetje geheimzinnigheid bij hun bijdragen aan de show. Voor de redactieleden is het altijd weer een verrassing met welk verhaal of gedicht men in de uitzending komt. Wel weten we dat het Meierijs verhaal van Antoon Buiting altijd een hoog hilarisch gehalte heeft. De bibliotheekbijdrage van Sonja van den Heuvel is van een educatief karakter. Het Gedicht van de Week kan alle kanten opgaan. Zondag hoor je het werk van Theo Koot van Schrijverscollectief Meierij.

107.1 FM
Waar we als redactie zelf wel invloed op hebben is de muziekkeuze. Altijd herkenbare nummers uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Zet op zondag van 11.00 tot 13.00 uur de zender altijd vast op 107.1 FM of op een van de mediakanalen van Omroep Meierij. Dan maak je dat zelf ook mee.