Wat hoor je zondag in de 55 Plusshow?

MEIERIJSTAD – Zangeres Marie Christien staat altijd dicht bij haar fans. Dat blijkt ongetwijfeld ook weer op zondag 26 maart. Dan geeft zij thuis, in haar eigen knusse theater, twee voorstellingen met als titel: Hou van het Leven. Ze zingt niet alleen maar vertelt ook zorgvuldig gekozen anekdotes over het ritme van het leven. Heb je nu al zin om erbij aanwezig te zijn? Dan moet je zondag tussen 11.00 en 13.00 uur zeker naar de 55 Plusshow op Omroep Meierij luisteren.

In die uitzending komt ook Mark van den Broek aan het woord. Mark zit in de commissie viering en herdenking 80 jaar vrijheid in Meierijstad. Net als in 2019 tijdens de festiviteiten rondom 75 jaar vrijheid wil men ook de herdenking in 2024 op gepaste wijze vieren. Daarvoor wil men enthousiaste mensen en verenigingen in Meierijstad nu al warm maken om hierover mee te denken. De eerste vergadering is op 4 april in De Schakel in Wijbosch. Mark informeert ons zondag verder.

Koor Oda Vief
We krijgen vast en zeker een enthousiast verhaal te horen van Harry Passier uit Sint-Oedenrode. Dat gaat over de oprichting van een nieuw ouderenkoor. Koor Oda Vief. Een overblijfsel van Rooi Vol Koren dat Harry samen met anderen om de twee jaar organiseert. Koor Oda Vief kan nog 65 plussers gebruiken om gezellig mee te zingen. Je mag maandag zelfs al aansluiten. Harry Passier doet in ons programma ongetwijfeld uit de doeken waar je moet zijn.

Natuur in Beeld
Waar je in het weekend van 18 en 19 maart naartoe kunt? Naar het gastvrije Olland. In het programmaonderdeel Hé Goade Mee bellen we met Harrie van den Oever van Fotogroep De Vriendschap. Die organiseert dat weekend een fotoexpositie met als thema: De natuur in Beeld. Met de lente in zicht doe je in Olland alvast wat inspiratie op hoe je de natuur met je eigen toestel het beste in beeld brengt.

Don’t
De winter is daarentegen onderwerp van gesprek in het Meierijs verhaal van Antoon Buiting. Met de boekentips van Sonja van den Heuvel is het binnenshuis goed toeven op de bank, maar waar dichter Hans F Marijnissen van Schrijverscollectief Meierij ons mee gaat verrassen is een kwestie van afwachten tot tegen het einde van ons eerste uur. Maak je geen zorgen over de muziek. Die komt uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Voor degene die het nu al wil weten; de Top 3 is van 12 maart 1977. En over toeval gesproken; De titels van alle Top 3-nummers beginnen met Don’t. Blijf dus bij ons. Tot zondag!