Wat hoor je zondag in de 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Bert La Fleur was geen onbekend persoon in de 55 Plusshow. De afgelopen jaren verscheen Bert meerdere keren voor onze microfoon om een oproep te doen voor zijn VC Tennis. Speciaal bedoeld voor mensen met een verminderde conditie. Helaas is Bert op 19 februari van dit jaar overleden. Nu doet Bea Tünnissen in onze uitzending van zondag een oproep voor Bert La Fleur. Zij wil met haar sportvrienden een postuum eerbetoon voor Bert regelen tijdens de uitreiking van de vrijwilligersawards van Meierijstad. Een oproep waaraan wij graag meewerken.

Het Blauwe Uur
Muziekvereniging OBK uit Erp zou in 2020 het 100-jarig bestaansfeest gevierd hebben. We weten met zijn allen waarom de festiviteiten destijds niet konden doorgaan. Dat gaat echter wel in 2022 gebeuren. Dit weekend is in Ter Aa in Erp een fototentoonstelling met muziek van de diverse orkesten die OBK binnen de gelederen heeft. Over die tentoonstelling hebben we een interview met Jan van de Wijdeven. In dat gesprek gaat Jan ook dieper in op het ‘Blauwe Uur’. Wil je daarover alles te weten komen? Dan moet je zondag zeker naar de 55 Plusshow luisteren.

Nieuwe wandelroute
Bij het spooremplacement aan de Parallelweg Zuid in Veghel zijn zondag niet alleen activiteiten van Museum Siemei waaraan je kunt meedoen. Je kunt ook je je sportiefste schoenen aantrekken en een nieuwe wandelroute lopen die daar ‘smiddags door wethouder Coby van der Pas wordt geopend. Ook wij sturen daar onze sportiefste verslaggever naartoe. Maar voordat hij vertrekt moet hij onze luisteraars wel eerst vertellen wat er nog meer te doen is.

In de rubriek Hé Goade Mee kijken we vooruit naar enkele Koningsdagactiviteiten in de regio en onze vaste medewerkers Antoon Buiting, Sonja van den Heuvel en dichter Ingo Audenaerd komen alle drie aan het woord. Omgeven met muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90 moet dat een mooi geheel worden. Oordeel zelf maar en luister zondag tussen 11.00 en 13.00 uur naar de 55 Plusshow op Omroep Meierij.