Wat heeft Bach met Romantiek te maken?

Zesde aflevering van Uurtje Klassiek

MEIERIJSTAD - Omroep Meierij TV zendt de komende twee weken de herhaling uit van de zesde aflevering van de serie “Uurtje Klassiek”. Tot eind oktober zullen de zeven afleveringen tweewekelijks worden herhaald.

In deze aflevering van Uurtje Klassiek leren we wat de Romantiek en Bach met elkaar te maken hebben. Diana Pivak brengt ons eerst van achter haar piano in de stemming met een wals van Chopin en neemt ons later mee naar het romantische Italië. Floor Bakker laat ons op verrassende wijze zien dat zij als celliste ook heel andere hobby's dan muziek heeft.

Uurtje Klassiek is een huiskamerconcert dat oorspronkelijk was bedoeld voor alle mensen in zorginstellingen en mensen die aan huis gebonden zijn en die door de coronacrisis niet naar concerten kunnen. Door de crisis kunnen musici niet meer naar de mensen toe. Zij nemen nu thuis de muziek op en Omroep Meierij zond zeven afleveringen van Uurtje Klassiek uit.

Dat was zo’n succes dat de musici hebben besloten nieuwe opnamen te maken. Tot die tijd herhalen we de eerste zeven concerten.

De zesde aflevering is te zien van 3 tot en met 15 oktober. De uitzendtijden zijn zaterdag en zondag na RondOM van 15.00 uur, dinsdag na de nieuwsuitzending van 19.00 uur en donderdagmorgen na RondOM van 09.00.

U kunt alle afleveringen ook bekijken op ons YouTubekanaal.