Wat gaat er gebeuren aan het einde van het Ahrend-parkeerterrein?

SINT-OEDENRODE - In december 2019 werd begonnen met het kunstwerk ‘Aqua Spectra’ in de voortuin van de kantoorflat van Ahrend in aan Het Kofferen. Op dit moment vinden er werkzaamheden plaats (zie foto) aan de zijkant van het fabriekscomplex, achter het parkeerterrein.

Slotje Lochtenburg

Op de plaats van de werkzaamheden stond direct aan de Dommel, duizend jaar geleden het kasteeltje Lochtenburg. Dit slotje is medebepalend geweest voor de stichting van Sint-Oedenrode. Het is nu een ambitie om ook de nog komende duizend jaar iets na te laten èn te doen herinneren aan dit verleden.

Het Duizendjarig Woud

De Kunststichting Sint-Oedenrode realiseert nu met support van Ahrend het project ‘Het Duizendjarig Woud’. Er worden ruim 30 bomen van verschillende grootte geplant waardoor een mini-woud ontstaat mede als appèl aan de CO2-discussie.
Het ‘Duizendjarig Woud’ verbindt het druk gebruikte wandelpad met de dorpskern en verwijst naar het duizendjarig verleden (voormalig slot Lochtenburg met brug over de Dommel) via het heden (Ahrendfabriek) naar de toekomst (overleeft elke nu levende dorpsbewoner). Naar verluidt zullen de leeuwen (beelden die vroeger de toegang naar de Kasteellaan bewaakten) in het project opgenomen worden.

Het kunstwerk ‘Aqua Spectra’ – De Waterspiegels – aan de voorkant van de Ahrendflat is bijna klaar en maakt onderdeel uit van het totale project.

Fotograaf: Jac Naus
Fotograaf: Jac Naus