Wandeltocht in de natuur vanuit Olland

Onderweg is er verzorging voor de wandelaars.

OLLAND – Komende zondag 26 februari organiseert wandelsportvereniging OLAT een wandeltocht vanuit Olland bij Sint-Oedenrode. Er zijn diverse afstanden: 10-15-20-30 en 40 kilometer. Inschrijven kan vanaf 07.30 uur; er wordt vanaf 8.00 uur gestart.

Start- en finishlocatie zijn: Ontmoetingscentrum De Loop’r, Pastoor Smitsstraat 40, Olland. Onderweg zijn er drie wagenrusten en twee caférusten, afhankelijk van de te wandelen afstand. De verzorging op de wagenrusten is bij de prijs inbegrepen. Die van de caférusten niet. De route wordt met pijlen aangegeven en je krijgt ook een routebeschrijving mee.

Dommeldal
De wandeling gaat zoveel mogelijk over onverharde paden door de omringende natuurgebieden. Olland ligt in het Dommeldal en maakt deel uit van nationaal landschap Het Groene Woud. Het ligt in een landbouwgebied dat betrekkelijk kleinschalig is met populierenrijen en soms kleine stukjes bos. Afhankelijk van de afstand gaat de wandeling door de Geelders, Berselaar, Vossenholen, Bodem van Elde, Vier Gemalen, Gemonde, Zegenwerp, Venrode en Kasteren. De Dommel is onderweg regelmatig te zien.