Walking Sportfestival bestaat vijf jaar

MEIERIJSTAD - Gemeente Meierijstad viert het vijfjarige bestaan van Walking Sports met het Sport- en Beweegfestival op 12 oktober.

Inwoners van 55 jaar en ouder kunnen aangepast voetballen, hockeyen, handballen, korfballen en/of tennis op zeven verschillende locaties in Meierijstad. Er zijn momenteel circa tweehonderd Walking Sports-deelnemers in de gemeente. Het beweegfestival biedt ruimte aan hen en andere inwoners die kennis willen maken met dit concept van ontmoeten en bewegen.

Programma met BN'er
Iedereen is welkom op Sportpark De Molenheide aan de Avantilaan 2 in Schijndel. Het sport- en beweegprogramma duurt van 9 uur tot 15.30 uur. De speciale gast van de dag is BN'er Olga Commandeur, je kunt haar kennen als ex-presentator van het tv-programma Nederland in Beweging en oud-atlete.
Aanmelden kan via e-mail bewegen@meierijstad.nl onder vermeling van 'Deelname Lustrum'. Het maximaal aantal beschikbare plaatsen is tweehonderd.

Kracht evenwicht en geheugen
In 2018 startte initiator en aanjager Wim Vermeulen met een eerste opzet van Walking Sports, namelijk met Walking Voetbal in Schijndel.
Walking Sports is een sociale bewegingssport op een lager tempo waarbij gewerkt wordt aan kracht, evenwicht en geheugen. Voor iedereen die het reguliere tempo van alledaagse sporten niet meer aan kan of kan bijhouden. Voor het sporten is er ruimte voor een kopje koffie en een praatje. Wethouder Sport Johan van Gerwen: “Wij kijken als gemeente met trots terug op vijf jaar Walking Sports. Deze manier van sporten en ontmoeten sluit mooi aan op de wens van ouderen om vitaal en zelfredzaam te blijven en mee te blijven doen in de maatschappij.”