55Plus Show besteedt aandacht aan walking handbal

SCHIJNDEL – Eigenlijk zou begin maart worden begonnen met Walking Handbal als 4e onderdeel van Oldstars walking sports in Schijndel. Vanwege corona moesten Wim Vermeulen en handbaltrainer Ad Martens wachten tot 25 augustus om de sportieve senioren met de training te laten beginnen. Plaats van handeling was sporthal De Dioscuren, waar op zondag 27 september de Oldstars walkinghandbalinterland tussen Duitsland en Nederland op het programma staat.

Komen proeven
Waaruit mag worden opgemaakt dat walking handbal serieus wordt beoefend. Maar wel volgens het principe: ‘Niets hoeft of moet’. De sociale contacten zijn volgens Wim Vermeulen net zo belangrijk. Wim is initiatiefnemer van de walking sports in Meierijstad en was eerder al betrokken bij het opzetten van walking voetbal en korfbal. En ook hier geldt: Dames en heren van 55 jaar en ouder zijn van harte welkom. De eerste 4 trainingen zijn zelfs gratis. “Gewoon de sportspullen meebrengen en komen proeven. We beginnen om 19.30 uur”, aldus Wim.

Nationaal Ouderenfonds
Onder leiding van Zephyr handbalcoach Ad Martens krijgen de deelnemers een 2-uur durend sociaal bewegingstraject voorgeschoteld. Allerlei bal- en speelvormen komen aan de orde. Oefeningen die goed zijn voor het evenwicht, kracht en zelfs het geheugen. Tot slot, als kers op de taart wordt gedurende een half uur een partijtje walking handbal gespeeld. Volgens vaste, door het Nationaal Ouderenfonds en de Handbal Bond aangepaste regels. Na de cooling down volgt de net zo belangrijke derde helft. Wie belangstelling heeft meldt zich dinsdag 1 september om 19.30 uur gewoon aan bij sporthal de Dioscuren aan de Bunderstraat in Schijndel.

Interview in 55 Plusshow
In het seniorenradioprogramma de 55 Plusshow op Omroep Meierij vertellen Wim Vermeulen en Ad Martens zondag 30 augustus tussen 20.00 en 22.00 uur waarom meedoen aan walking handbal zo goed en gezellig is voor de 55 Plussporter.

Allerlei bal- en speelvormen bij walking handbal
Fotograaf: Hans Hultermans