Waarom zijn er verschillende rotondes in Rooi?

MEIERIJSTAD – Waarom ziet de ene rotonde in Sint-Oedenrode er anders uit dan de andere? De fractie van Gemeentebelangen Meierijstad vindt dat niet logisch en heeft er vragen over gesteld aan burgemeester en wethouders.

De laatste tijd zijn er twee rotondes in de Zuidelijke Randweg in Sint-Oedenrode opnieuw ingericht, die met de Leunestraat en de Sloef. Volgens Gemeentebelangen is bij de rotonde met de Leunestraat het rode asfalt van het fietspad niet doorgetrokken over de rijbaan. Op beide rotondes is de blokmarkering tussen de rijbaan en de fiets- en voetgangersoversteek niet consequent doorgetrokken. Waar die markering wel ligt ziet die er anders uit dan op andere rotondes in Sint-Oedenrode. De partij heeft dat dubbel gecheckt op die andere rotondes.

Niet logisch

Het is volgens Gemeentebelangen niet logisch om rotondes in één dorp op een verschillende manier in te richten, behalve als daar een hele goede reden voor is. Die wil de partij dan wel graag horen. Of, stelt de fractie, is de inrichting van de rotondes in de Zuideklijke Randweg nog niet klaar. Dan wil de partij graag weten wanneer het karwei wordt afgemaakt.

In Sint-Oedenrode zijn dit jaar de meeste rotondes en een aantal wegen op de schop gegaan. Dat leidde ertoe dat er vooral na de zomer rotondes afgesloten waren en het verkeer werd omgeleid.

Archieffoto Sloef-Zuidelijke Rondweg