Waarderingsprijs Meierijstad voor John van Bergen (Video)

MEIERIJSTAD - Wethouder Johan van Gerwen reikte zaterdagavond de zevende waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad uit aan John van Bergen. John is mede-initiatiefnemer van het Dansen&Sjanzen-café op de Noordkade. Hij zet zich samen met andere vrijwilligers in voor een gezellige uitgaansavond voor 18-plussers met een beperking.

Begin 2017 is deze avond opgericht door John van Bergen samen met Thijs Swinkels van Brownies&Downies. In 2018 nam John de organisatie van deze tweemaandelijkse stapavond volledig over. Samen met een team van vrijwilligers. Vorig jaar april werd het eerste lustrum gevierd. Bij het Dansen&Sjanzen-café kunnen bezoekers zichzelf zijn, ontstaan vriendschappen en heeft iedereen respect voor elkaar. Steeds meer mensen weten het Dansen&Sjanzen-café te vinden voor een gezellig avondje uit.

Doel waarderingsprijs
Gemeente Meierijstad vindt het belangrijk dat elke inwoner, ongeacht beperking, afkomst, geaardheid of religie mee kan doen. Organisaties, verenigingen, burgers of ondernemers die zich inzetten om inwoners mee te laten doen, wil men graag op een bijzondere manier in het zonnetje zetten. Hiervoor is de Waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad in het leven geroepen. Hiermee spreekt het gemeentebestuur waardering uit voor de inzet voor de inwoners van Meierijstad.