Waardering voor kunstenares Carin Simons

MEIERIJSTAD - Kunstenares Carin Simons uit Wijbosch ging woensdagmiddag bij Menno Roozendaal op de koffie. De cultuurwethouder van de gemeente Meierijstad had haar uitgenodigd omdat zij één van de kunstenaars was die tijdens de kunstweek in Nieuwegein de Gouden K opgespeld had gekregen.

Voedselverspilling
Carin geniet in Veghel bekendheid vanwege haar op en top kunstzinnige creaties. Zoals het project MeierWIJstad tijdens Fabriek Magnifique 2018 en Flower Power op de Vlagheide tijdens de Herdenking Operatie Market Garden. Wethouder Roozendaal had Carin namens de gemeente Meierijstad voor de Gouden K genomineerd. Tijdens de bijeenkomst benadrukte de wethouder nogmaals zijn waardering voor de kunstenares en overhandigde haar een cadeau in de vorm van een schaal. Carin Simons zei blij te zijn met de Gouden K. “Het is toch een mooie waardering voor de projecten die je gedaan hebt”. Ze is ook al weer bezig met een nieuw project voor Fabriek Magnifique dat in de eerste week van juli 2020 in Veghel wordt gehouden. Heel veel wilde ze daar nog niet over vertellen. Wel dat het te maken heeft met Veghel als voedingsstad en de strijd tegen voedselverspilling.


Uitzonderlijke prestatie
Gouden K's worden toegekend aan personen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor beeldende kunst en/of beeldend kunstenaars. In 2019 hebben meer dan veertig gemeenten inwoners voor deze kunstprijs voorgedragen. Omdat jaarlijks maximaal 10 Gouden K's worden toegekend, hebben een jury en het bestuur van Stichting Kunstweek uit de voordrachten 10 personen geselecteerd. Doel van de toekenning van Gouden K's is het benadrukken van de uitzonderlijke prestaties die deze kunstenaars hebben geleverd.

Waardering voor Carin Simons
Project Meierwijstad tijdens Fabriek Magnifique 2018
Project Flower Power