Waardering gemeente Meierijstad voor inzet van scholen en kinderopvang

MEIERIJSTAD - ERP - Voor hun inzet tijdens de coronamaatregelen kregen kindercentrum Bambino en de Mariaschool in Erp vandaag een boekenpakket overhandigt van wethouder Coby van der Pas. De wethouder was ontzettend dankbaar voor al het harde werk dat het onderwijs en de kinderopvang de afgelopen tijd hebben geleverd.

Waardering voor alle basisscholen en kinderdagverblijven
De basisscholen en kinderdagverblijven in Meierijstad ontvangen deze week allemaal een attentie namens de gemeente. Het onderwijs en de kinderopvang hebben de afgelopen maanden intensief met elkaar samengewerkt om de noodopvang te verzorgen voor kinderen van ouders in cruciale sectoren en in kwetsbare gezinnen.

Hard gewerkt
Sinds de persconferentie van 21 april is er ook ontzettend hard gewerkt om op 11 mei weer de deuren te kunnen openen. Wethouder Van der Pas: ‘Wij zijn ontzettend dankbaar voor al het harde werk dat het onderwijs en de kinderopvang heeft geleverd. In het kader van het bestrijden van onderwijsachterstanden vinden wij taal en lezen heel belangrijk. Bij het zoeken naar een geschikte manier om onze dankbaarheid te tonen lag een geschenk in de vorm van (voor)leesboeken dan ook voor de hand. Het is een duurzaam cadeau waar menig kind zich in kan mee laten voeren.”

Om de lokale economie te ondersteunen, zijn alle boeken besteld bij de plaatselijke boekhandels in gemeente Meierijstad.

Op de foto van links naar rechts: Michael Verbakel (Basisschool Maria), Marieke van Creij (gemeente Meierijstad), wethouder Coby van der Pas-van Nuland(gemeente Meierijstad), Mike ter Laak (kindcentrum Bambino) & Loes van Dijk (Kindcentrum Bambino)

Wethouder Coby van der Pas overhandigt boeken