Waar kunnen de centrumbewoners van Rooi nog pinnen?

SINT-OEDENRODE – Nu de Rabobank op de markt haar filiaal heeft gesloten, vragen veel inwoners zich af waar zij nog contant geld op kunnen nemen in het dorp. Omroep Meierij deed navraag bij de bank voor een antwoord hierop.

Reactie van de Rabobank

Een woordvoerder van de Rabobank laat weten dat men in november een mailing heeft gestuurd naar zowel de particuliere als zakelijke klanten met de mededeling dat de huurovereenkomst per 1 april afloopt en dat de automaten ‘binnen afzienbare tijd’ overgaan naar Geldmaat en ontmanteld worden (maar uiterlijk dus 1 april). Daarnaast staat er een bericht op de website die linkt naar Geldmaat over de overgang van de automaat. Door het grote aantal vragen dat de bank krijgt zorgt men voor een verwijzing bij het oude kantoor naar de locatiewijzer van Geldmaat. Bij een onderzoek ter plaatse echter is geen verwijzing te zien.

Waar komt de nieuwe geldautomaat te staan?

Voor de nieuwe locatie van de geldautomaat kunnen mensen de site van Geldmaat raadplegen. In de zogenaamde locatiewijzer op deze site kun je automaten van Geldmaat en alle banken vinden.

De locatie van de huidige geldautomaten

Kort gezegd komt het erop neer dat alleen de reeds bestaande geldautomaten bij de Albert Hein (Markt 18, van 8.00 tot 21.00 uur) en Primera (Borchgrave 41, van 8.00 tot 18.00 uur) gebruikt kunnen worden.

Nu de automaten onder het beheer van Geldmaat vallen verloopt alle communicatie via Geldmaat en niet meer via de Rabobank. De Nederlandsche Bank (DNB) ziet erop toe dat er een juiste spreiding is van automaten over Nederland. Het uitgangspunt daarbij is bereikbaarheid voor iedereen. Binnen een straal van 5 kilometer dient een automaat beschikbaar te zijn.

Met het toenemende aantal plofkraken die voornamelijk in de nacht plaatsvinden is Geldmaat genoodzaakt hier rekening mee te houden. Dat maakt dat de automaten niet altijd 24/7 beschikbaar zijn. Op de site van Geldmaat kun je altijd zien waar en wanneer een automaat beschikbaar is.