Waadpad maakt veelzijdig Streekpark Kienehoef compleet

MEIERIJSTAD – Beken en beekdalen spelen een belangrijke rol in Meierijstad. Zo belangrijk dat de gemeente ze heeft ingebracht als onderdeel van de driejaarlijkse landschapstriënnale.

Beekdalen hebben een toeristische waarde, ze zijn mooi en je kunt er prachtige wandelingen door maken. Beken en beekdalen hebben ook een functie in de waterhuishouding. In een tijd waarin hevige regenval en grote droogte elkaar afwisselen is dat belangrijk.

Streekpark Kienehoef in Sint-Oedenrode speelt een grote rol in allebei de functies. De grote vijver is er niet alleen om te recreëren maar ook als buffer van overtollig water. Sinds kort is daar een functie bijgekomen. In de vijver ligt een waadpad.

Dat is een houten pad dat gedeeltelijk onder water van de recreatievijver ligt. Kinderen kunnen daar overheen lopen en terwijl ze dat doen kunnen ze proefjes doen, bijvoorbeeld de waterkwaliteit meten en ontdekken welke planten en dieren er in de vijver leven.

Emile Kalmann maakte een speciale uitzending over Streekpark Kienehoef. Die is vanaf dinsdag 1 juni elk uur te zien bij Omroep Meierij.

Voor wie liever online kijkt, plaatsen we het programma hierbij.