Vwo-leerlingen Elde College gaan op uitwisseling in Spanje

SCHIJNDEL - Vijftien vwo-leerlingen van het Elde College namen samen met leeftijdgenoten uit België, Duitsland en Spanje deel aan een bijzonder uitwisselingsproject in het Spaanse Tres Cantos, vlakbij Madrid. Het thema Democratie stond daarbij centraal. Daarnaast maakten de leerlingen kennis met elkaars cultuur, taal en inzichten.
Vijftien vwo-leerlingen van het Elde College namen samen met leeftijdgenoten uit België, Duitsland en Spanje deel aan een bijzonder uitwisselingsproject in het Spaanse Tres Cantos.
Fotograaf: Elde College.

De leerlingen volgden tijdens de week diverse workshops en namen deel aan activiteiten en excursies. Iedere dag begon met een taalworkshop Spaans, Duits of Nederlands. Tijdens de democratische workshops werd er vol passie gedebatteerd, onderzocht een groep de ontwikkeling van het feminisme door de jaren heen en maakten anderen een bijzondere theatervoorstelling.

El Valle de Cuelgamuros
Bovendien kregen de vwo-leerlingen meer informatie over de Spaanse burgeroorlog en werd De Vallei der Gevallenen bezocht oftewel El Valle de Cuelgamuros. Dat is een monument ter ere van de oorlogsslachtoffers gebouwd in opdracht van dictator Franco. Er liggen 46.000 mensen begraven
De groep werd ook officieel ontvangen in het gemeentehuis door de burgemeester van Tres Cantos Jesus Moreno Garcia. Tenslotte presenteerden de leerlingen een presentatie waarin ze reflecteerden op hun ervaringen en leerdoelen. Met de uitwisseling wil het Elde College zorgen dat leerlingen zich ontwikkelen op het gebied van wereldburgerschap.