Vuurwerkbom bij Het Dierenplein

Vuilnisbak opgeblazen

SCHIJNDEL – Op Kerstavond was er een enorme knal vlakbij Het Dierenplein, het dierenparkje in wijk Plein. Er bleek een vuilnisbak te zijn opgeblazen met vuurwerk.

Christa Thieme is vrijwilliger bij Het Dierenplein. Zij schrijft in haar bericht op Nextdoor: ‘Behalve dat vuurwerk afsteken op dit moment bij wet verboden is én er rond het Dierenplein een vuurwerkvrije zone is ingesteld, is het ook nog eens een groot risico voor onze zwangere schapen. Al onze dieren raken in paniek van vuurwerk maar bij de schapen verhoogt het ook de kans op een miskraam.’

Thieme roept buurtbewoners op om dit voorval onder de aandacht van de jeugd te brengen. ‘Spreek de jeugd op een positieve manier aan als je het ziet gebeuren of bespreek het tijdens het eten aan tafel. Vaak zijn het ondoordachte acties waarbij ze niet stil staan bij de gevolgen ervan. Zij gaat verder: ‘Zorg voor meer besef dat vuurwerk in de buurt van dieren niet kan en zorg dat er van het voorjaar onze lammetjes in de weide kunnen dartelen’.

Vernielde vuilnisbak door vuurwerk
Fotograaf: Wim van de Rijt