Vrolijke vogelgeluiden in De Vink, maar hoe lang nog? (video)

SCHIJNDEL / SINT-OEDENRODE – Afgelopen weekend was in Cultureel Centrum De Vink weer de jaarlijkse vogeltentoonstelling. Organisator van de tentoonstelling is Vogelvereniging Fenix samen met haar zustervereniging Vogelvereniging Rooyse Vogelvreugd uit Sint-Oedenrode.

Afname ingezonden vogels
Dat samengaan van beide verenigingen is eigenlijk een must want de belangstelling voor het houden van vogels is de afgelopen jaren aan het afnemen. Dat ligt ten dele aan de vergrijzing van vogelliefhebbers maar ook aan de steeds strengere regelgeving. Waren er in voorgaande jaren nog rond de 650 inzendingen, nu is dat gedaald tot 145 vogels.

Zorgen
De organisatie maakt zich dan ook terecht zorgen of ze deze tentoonstelling voor de toekomst kan behouden. Van den Meerakker, voorzitter van Vogelvereniging Fenix vindt de strengere wetgeving veel te ver gaan: “Ze pakken alle mensen de hobby af zodat de liefhebbers geen vogels meer kunnen houden. Met al die nieuwe wetten is het voor ons dan straks niet meer haalbaar om een tentoonstelling als deze te organiseren.“

Vrolijke vogelgeluiden in De Vink, maar hoe lang nog?
Fotograaf: Jan van Oort
Gezamenlijke vogeltentoonstelling van Fenix en Vogelvereniging Rooyse Vogelvreugd
Fotograaf: Jan van Oort
Een van de prijswinnende vogels van Henk van den Boogaard