VEGHEL – Op verzoek van Jet van der Linden van stichting Met je Hart knutselden leerlingen van de groepen 3 en 5/6 van Speelleercentrum de Pionier (voorheen ’t Heibosch) in Veghel de afgelopen week een paaswerkje in elkaar. Met de bedoeling om ouderen daarmee te verrassen en hen een Vrolijk Pasen te wensen.

Spontane kinderen
En zo speelden zich vrijdagmorgen bij een aantal voordeuren gezellige tafereeltjes af. Groep 3 belde aan bij deelnemers van Met je Hart in De Peppelhof en de leerlingen van groep 5/6 gingen naar ouderen die in Hertoghof wonen. De spontaniteit van de kinderen straalde af op de gezichten van de ouderen, van wie sommigen het Paasweekend alleen of deels alleen moeten doorbrengen. Een spontaan ‘Vrolijk Pasen’ van de ‘Pioniers’ kwam voor hen dan ook goed van pas.

Een bosje bloemen
Toen Jet van der Linden aan de overkoepelende organisatie Verdi vroeg of er een school was die samen met Met je Hart voor Pasen iets voor ouderen wilden betekenen, meldde De Pionier zich aan. De klas van juf Kim Petri ging direct aan de slag en knutselde voor de ouderen bosjes bloemen in elkaar. Want, vertelde Kim: “Wat is er nou nog leuker dan een bosje bloemen met Pasen krijgen”. En de juf van groep 5/6 had gelijk. De ouderen reageerden verrast op de geste van de kinderen in samenwerking met Jet van der Lindens Met je Hart. Bovendien ging elk werkstuk ook nog eens vergezeld van een chocolade paashaas die de Aldi ter beschikking had gesteld.

Zondag tussen 11.00 en 13.00 uur was een aantal reacties te horen in het radioprogramma de 55 Plusshow op Omroep Meierij. Luister naar onderstaande podcast.

Een van de ouderen neemt de verrassing in ontvangst
Fotograaf: Hans Hultermans