Vrijwilligers voor 80 Jarig Herdenken

MEIERIJSTAD - De gemeente Meierijstad zoekt enthousiaste en betrokken inwoners en organisaties die iets willen organiseren in het kader van 80 jaar vrijheid. Dat speelt zich dan af in september/oktober 2024. De eerste bijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 4 april 2023 om 19.30 uur in De Schakel in Wijbosch.

 

Het lijkt wat vroeg, maar voordat we het weten is het september/oktober 2024. Dan viert de gemeente het feit dat in 1944 onze dorpen bevrijd werden van de Duitse bezetting. Dat laat de commissie ‘80 Jaar Herdenken en Vieren in Meierijstad’ weten. Net als in 2019 tijdens de herdenking van 75 jaar vrijheid, wil men ook in 2024 graag op zoveel mogelijk manieren aandacht besteden aan 80 jaar vrijheid.

 

Basecamp
Inmiddels hebben al verschillende initiatiefnemers zich bij de commissie gemeld. Er wordt ook weer een Basecamp ingericht. De eerste bijeenkomst op 4 april in Wijbosch is bestemd om ideeën en dromen te delen, om elkaar te leren kennen en eventuele verbindingen te leggen. Wie hierbij aanwezig wil zijn wordt gevraagd een mail te sturen naar bevrijding@meierijstad.nl onder vermelding van naam en het aantal personen dat meekomt en of men als particulier of namens een organisatie (en zo ja, welke organisatie) aanwezig is.

 

Verslag uit 2019
Omroep Meierij maakte in 2019 bijgaand verslag van de festiviteiten.
Logo 80 Jaar Herdenken en Vieren
Fotograaf: Gemeente Meierijstad