Vrijwilligers van kerk in Eerde op gevoelige plaat vastgelegd (video)

EERDE – ‘Mensen maken de kerk’. Dat wil fotograaf Jos van den Berg deze maand ook laten zien tijdens een foto-expositie in en over de Heilige Antonius Abt kerk in Eerde. Zijn moeder Marietje van den Berg - van Hedel, is koster van de kerk in Eerde. Ze inspireerde fotograaf Van den Berg tot een fotoreportage.

Het is het volgens hem het verhaal over de Eerdse kerk die is verkocht en verbouwd zal worden tot een school en appartementen. De laatste kans dus om de kerk te laten zien zoals hij 150 jaar lang is geweest.

Toewijding
Wandelend door de kerk tijdens zijn bezoeken vielen Jos bijzondere zaken op: De vrijwilligers in en rond de kerk die in stilte hun taken uitvoeren bijvoorbeeld. En de toewijding waarmee men onzichtbaar werkt. Met eigen handen en middelen heeft het dorp vanaf de bouw van de kerk het pand en de mis verzorgd. Jos wist hiervan een glimp op te vangen en legde dit vast met zijn camera.

De foto-expositie van Jos van den Berg is tot half oktober tijdens de openingsuren van de kerk in Eerde te zien. Van den Berg is zondag 17 september rond een uur of 11.00 uur zelf ook in de kerk aanwezig.

Fotograaf Jos van den Berg en Martine van Lieshout bezig met de expositie
Fotograaf: Omroep Meierij