Vragen over drugsgebruik bij jongeren worden beantwoord in cultureel jongerencentrum Bizzi

SCHIJNDEL – Drugsgebruik komt steeds vaker voor bij jongeren. Tegelijkertijd is het vaak moeilijk voor ouders om het gebruik van verdovende middelen door hun kinderen op te merken. Daarom wordt er op 20 februari in Schijndel een bijeenkomst over dit thema gehouden.

Tijdens deze bijeenkomst krijgen ouders uitleg en informatie over de belangrijkste vragen die rond dit onderwerp hangen. Denk bijvoorbeeld aan de signalen van drugsgebruik, de meest voorkomende soorten drugs en de verschillende fases tijdens het gebruik ervan. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de pedagogische kant van het verhaal . Zo krijgen de aanwezigen tips en uitleg over de belevingswereld van jongeren, maar wordt er ook gekeken naar wat je als ouder wel en niet kan of moet doen.  

Ook is er volop de mogelijkheid om in te gaan op vragen van de aanwezigen. Dit wordt gedaan met veel interactie en tips en advies van een preventiemedewerker van Novadic/Kentron, een digitaal wijkagent van de gemeente Meierijstad en de politie Meierijstad. Verder is er ook een netwerkteam aanwezig. 

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 20 februari bij cultureel jongerencentrum Bizzi, Steeg 3 in Schijndel. Het begint om 19:30 uur en zal rond 21:30 uur klaar zijn. Aanmelden kan via de QR-code op de flyer.