VR dementiebrillen in bieb

MEIERIJSTAD - Zelf ervaren hoe het is om met dementie te leven? Dat kan met de speciale Virtual Reality brillen in de bibliotheken van Veghel, Schijndel en Meierijstad. Wethouder Menno van Roozendaal gaf het startsein voor deze pilot door maandag 12 oktober als eerste de bril op te zetten.

Meer begrip en kennis

Met de VR-brillen kruipen mensen als het ware in het hoofd van iemand die dementie heeft. De bedoeling is dat mensen daardoor meer kennis van en begrip krijgen voor mensen met dementie. Dat is ook de reden dat verschillende organisaties samenwerkten om de VR-brillen naar Meierijstad te halen. In deze pilot werken ONS Welzijn, Welzijn de Meierij, Alzheimer Nederland afdeling Noordoost Brabant, BrabantZorg en Dementievriendelijk Meierijstad samen.

Gratis aanmelden

Iedereen is welkom om gratis de dementiebril te komen ervaren, maar dat kan wel alleen op afspraak. Dit komt omdat een speciaal getrainde vrijwilliger bezoekers begeleidt met een voor- en nagesprek. Deze vrijwilliger kan ook, waar nodig, doorverwijzen naar professionele hulp. Een afspraak voor het gebruik van de VR-bril kun je maken via contactmeierijstad@nobb.nl of via 0413-34270.

Fotograaf: Menno van Roozendaal probeert de VR-bril in de bibliotheek van Veghel uit.