(Voor)inschrijving voor negende Krollenloop in Veghel begint zondag

De finish van De Krollenloop vorig jaar
Fotograaf: Organisatie Krollenloop Veghel

VEGHEL – De voorinschrijving voor ‘de lekkerste loop van Brabant’ start op zondag 27 augustus. De negende editie van de Krollenloop wordt op zondag 5 november gehouden. In de aanloop naar het hardloopevenement worden er drie gratis (loop)clinics én een speciale kidsclinic gehouden.
 
De Krollenloop is een recreatieve loop die bekend staat om zijn gezellige en toegankelijke sfeer. Plezier en de persoonlijke prestatie staan begin november weer voorop. Het is een evenement dat rond de 1.500 deelnemers op de been brengt. Veel vrijwilligers zetten zich bovendien in om de sfeer te creëren. Allemaal kenmerken die van de Krollenloop, vernoemd naar het anijsbroodje met speculaas, de lekkerste loop van Brabant maken.
Inschrijven
Tijdens de Krollenloop kan er gekozen worden uit drie afstanden; 5 en 10 kilometer en de Ten Miles. Start en finish zijn op de Veghelse Markt. Deelname kost tot en met woensdag 25 oktober 10 euro. Dat is dan inclusief een medaille en een krol met speculaas bij de plaatselijke bakker Van Leur.
Bedrijven- en vriendenteams kunnen zich voor een bedrag van 125 euro per team inschrijven. Een team vorm je met minimaal drie en maximaal vijf personen. In deze categorie zijn speciale teamprijzen te winnen. Voor kinderen zijn er twee gratis Kidsruns van 1 en 2,5 kilometer.
Gratis loopclinics
In de aanloop naar de Krollenloop verzorgt de organisatie dus drie loopclinics. Deze oefenlopen zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde lopers. Je bent anderhalf uur lekker inspannend bezig en het is gezellig én stimulerend om samen te lopen. Er wordt gestart om 10.00 uur en de deelname is gratis. Vanaf 9.45 uur wordt er verzameld bij Bakkerij Van Leur aan de Stationsstraat.
De clinics zijn op zondag 24 september en 8 en 22 oktober. Op dinsdag 17 oktober is er van 10.00 tot 11.00 uur een speciale kidsclinic in het Julianapark in Veghel.
Kijk voor meer informatie en inschrijving voor de verschillende afstanden op www.krollenloop.nl.