Voorbijganger met kinderwagen met de schrik vrij bij vuurwerkbomaanslag

Bureau Brabant besteedt aandacht aan gerichte aanslag

SCHIJNDEL – Bij de vuurwerkbomaanslag, vorig jaar november in Schijndel, is een voorbijganger met een kinderwagen ternauwernood aan rondvliegende scherven ontsnapt. Dat blijkt uit informatie van het opsporingsprogramma Bureau Brabant.

Dat opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt 12 april aandacht aan de vuurwerkbom die op 17 november werd gegooid naar een huis op de hoek Europalaan/Boogschutter in Schijndel.

Al eerder auto in brand

Op dezelfde kruising werd al eens een auto in brand gestoken. Toen deed de politie via het opsporingsprogramma Bureau Brabant ook een getuigenoproep. In dat geval bleek het om een ruzie te gaan.

Het is niet bekend of er verband is tussen beide explosies.


Op 17 november vorig jaar werd aan het begin van de avond een zware vuurwerkbom vanuit een rijdende auto op de oprit van het huis in Schijndel gegooid. Auto’s en het huis werden beschadigd. Rondvliegende stukken zorgden volgens de politie voor gevaar voor de omgeving. Er kwam namelijk net een voorbijganger met een kinderwagen aangelopen.

Gerichte actie

Uit beelden blijkt duidelijk dat het hier om een gerichte actie gaat. De politie is op zoek naar de dader. Die reed in een grijze BMW 1 serie uit het bouwjaar 2005. De dader ging er vandoor via de Boogschutter en de Steenbok.


Maandagavond 12 april om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.