Voor mekaar: nieuwe website voor vrijwilligerswerk

Inwoners van de gemeenten Meierijstad, Bernheze, Boekel, Maashorst of Oss kunnen vanaf nu gratis een verzoekop de website ‘Voor mekaar’ plaatsen om elkaar te vinden. Daarbij gaat het om mensen die iets voor een ander willen doen, iets samen willen ondernemen of die geholpen zijn met een beetje hulp. Het belangrijkste is in zo’n geval dat die mensen elkaar dan weten te vinden.

Inmiddels staan op ‘ONS prikbord’ op www.voormekaaronswelzijn.nl al meer dan 50 advertenties.
Het gebeurt vaak dat mensen niet weten dat net om de hoek of juist aan de andere kant van hun dorp of stad iemand woont die met plezier iets samen zou willen doen. Iemand kan van betekenis zijn voor een ander door samen erop uit te gaan, een boodschap te doen, een maaltijd te bereiden, de hond uitlaten of door het bieden van een luisterend oor. Dat kan veel voldoening geven.

Waarom moeilijk doen als het samen kan

Maar ook kunnen mensen erachter komen dat bepaalde dingen niet goed (meer) lukken en hulp zeer gewenst is. Een vraag stellen of toegeven dat iets niet lukt is niet altijd gemakkelijk. Die mensen zouden zichzelf een helpende moeten gunnen. Bijvoorbeeld bij zorgtaken voor een dierbare of bij moeite om de deur uit te gaan.
Op de website ‘Voor mekaar’ kan iedereen een account aanmaken om actief deel te nemen.