Voor ieder wat wils in de 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Mensen de gelegenheid geven elkaar te onmoeten. Dat is in essentie de bedoeling van de nieuwe activiteit Goed Ontmoet. Mensen die behoefte hebben aan een praatje kunnen hiervoor op de woensdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur binnenlopen bij het Damiaancentrum aan de Schijndelseweg 46 in Sint-Oedenrode. Koffie of thee horen bij de hartelijke ontvangst. Dat ondervond ook de verslaggever van de 55 Plusshow die belangstellend een kijkje ging nemen. Hans Lakwijk, de initiatiefnemer van deze drempelloze inloopmorgen vertelt hierover zondag tussen 11.00 en 13.00 uur in onze radiouitzending op OSR920 Omroep Meierij.

De ballen gaan rollen
Ook op sportief gebied valt er heel wat te melden. Van 7 tot 13 november wordt op CHV Noordkade in Veghel de World Cup driebanden (biljarten) gehouden. De hele wereldtop, 149 in getal, is in de Koekbouw present. Die wordt komende week door vrijwilligers van Biljart Evenementen Nederland (BEN) omgetoverd tot een ware biljartarena met acht speeltafels. We gaan hierover in gesprek met toernooidirecteur Harry Mathijssen.

Marcel zoekt repen witte chocoladeNiet alleen omdat chocolade zo lekker is maar meer vanwege het goede doel, komen we nog een keer terug op de chocoladeactie van Marco Bemelmans. De docent Horeca, Bakkerij & Catering aan het Elde College in Schijndel sloot vorig jaar al een verbond met Sinterklaas en gaat de komende tijd witte repen van deze lekkernij omsmelten. Daarvan maakt hij, samen met zijn leerlingen, flinke Sinterklaastabletten. Compleet met opdruk. De tabletten zijn bedoeld voor de Vincentiusvereniging die deze weer mag uitdelen aan kinderen van minima. We proberen Marco te helpen door de luisteraars van de 55 Plusshow te porren om heel veel repen witte chcolade te doneren. Help jij ook mee?

Ingo Audenaerd leest gedicht voor
De 55 Plusshowredactie krijgt ook iedere uitzending hulp van een creatief trio. Antoon Buiting verrast ons steevast met een smeuig Meierijs verhaal. Sonja van den Heuvel duikt in de boekenkasten van de bibliotheken in Meierijstad en een dichter van Schrijverscollectief Meierij leest voor uit eigen werk. Dit keer sluit dichter Ingo Audenaerd het eerste uur van onze show af met het Gedicht van de Week.

Muzikaal idee
Tot slot nog dit; In een bericht aan ons redactieadres 55plusshow@omroepmeierij.nl maakte een seniorenvereniging onlangs melding van een Kerstbijeenkomt met een optreden van een zangeres uit Meierijstad. In dit geval Ryan van Langen uit Nijnsel. Na een telefoontje van onze kant stuurde Ryan een van haar nummers op dat wij komende zondag laten horen. Hoewel het ‘Kindeke Jezus’ nog even op zich laat wachten is hiermee wel een goed idee geboren. Wij hopen dat de dames en heren muzikanten deze hint begrijpen. Ons e-mailadres staat hierboven al vermeld. En nog een hint; jullie geluid moet bij onze 55 Plussers wel als muziek in de oren klinken. Net zoals de muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90 die wij draaien.

Harold, Hans en Rik Hultermans