Voor de laatste keer op de markt in Rooi

75 jaar lang was de groente- en fruitkraam van de familie Verhaegh op de weekmarkt van Rooi te vinden. Maar vandaag komt een einde aan dat tijdperk. Jack en Dorine Verhaegh stonden er vandaag voor het laatst met hun groente en fruit. Per 1 juli valt het doek definitief voor hun marktkraam.

Werkplezier

Jack nam in 1980 het bedrijf over van zijn vader. Maar hij heeft véél langer dan 20 jaar op de markt gestaan. Als klein jongetje moest hij al mee naar de markt …. “Vanaf mijn zevende moest ik meehelpen bij mijn vader. Dat vond ik toen niet altijd even leuk,” herinnert Jack zich. “Gingen mijn vriendjes lekker voetballen, moest ik achter die kraam. Maar ja, je groeit op met de markt en ik heb later echt elke dag met plezier gewerkt.”

Gezelligheid

Vader Verhaegh stond 35 jaar met zijn groente en fruit op de markt. Zoon Jack nam daarna de kraam en de markten over. “Op de markt in Rooi en Best kennen verschillende generaties ons. De markt in Son is er pas later bijgekomen. Maar ook daar hebben we altijd heel veel vaste klanten gehad. Dat maakt ons werk zo mooi: we kennen elkaar en maken altijd een praatje. Dat is gezellig voor de klanten, maar ook voor ons.”

Jeugd

Vaste gezichten voor, maar ook achter de kraam dus. “Mijn broers en zusters hebben lang meegewerkt in ons familiebedrijf,” vertelt Jack. “Nu werken nog twee zusters mee achter de kraam. Voor de rest werken we veel met jongeren. Er wordt soms gemopperd over de jeugd, maar ze zijn bij ons altijd heel goed bezig en werken erg hard.”

Mooie toekomst

En nu Jack toch over de jeugd spreekt: die heeft volgens hem een goede toekomst op de markt. “. Als marktkoopman moet je hard werken, maar je kunt ook goed de kost verdienen. De laatste jaren is het almaar drukker geworden bij onze kraam. Steeds meer mensen willen bewust, vers en gezond eten. We merken trouwens ook dat steeds meer jonge gezinnen aan de kraam komen. Misschien komt dat ook wel door onze ouderwetse kwaliteit. We hebben altijd heel bewust gekozen voor een uitgebreid en goed assortiment voor een redelijke prijs.”

Genieten

Hard werken: dat hebben Jack en Dorine altijd gedaan. Nu is het echt tijd om wat rustiger aan te gaan doen. “Het opbouwen van de kraam is lichamelijk best intensief en zwaar. Vanwege onze gezondheid stoppen we. Ik hoor niet meer goed en Dorine heeft last van artrose. We kunnen nu nog van alles ondernemen en willen gewoon gaan genieten van meer vrije tijd. Toch weten we nu al dat we al die sociale contacten gaan missen. Veel klanten hebben ons vandaag bedankt. Maar wij willen graag al die klanten bedanken voor al die mooie jaren!”