Volop muziek en informatie in de 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Wie informatie heeft voor de 55 Plusshow stuurt hierover een e-mail naar 55plusshow@omroepmeierij.nl. Dat deden de afgelopen weken ook verenigingen en organisaties uit Nijnsel, Schijndel, Erp en Veghel. Daardoor presenteren we zondag van 11.00 tot 13.00 uur weer een gevarieerd radioprogramma. Hieronder alvast wat informatie.

Muziekspektakel
Blaasorkest Tiona liet weten dat zij zondagmiddag een muziekfestival organiseren in De Beckart in Nijnsel. Niet alleen de leden van Tiona blazen hun deuntje mee. Ze nodigden ook nog eens 3 muziekkoren uit de regio uit om er een echt spektakel van te maken. Mark van Zoggel van Tiona vertelt in de uitzending wat je allemaal mag verwachten en Jolanda Onwezen van popkoorTransparant probeert de luisteraars eveneens enthousiast te maken om zondagmiddag naar Nijnsel te komen.

Ouwe Lullenboek
Donderdag 3 november vertellen schrijfster Marjan Berk en Jerry Goossens ieder op hun manier hoe het is om ouder te worden. Dit tweetal staat garant voor een gezellige avond. Geloof je het niet? Jerry Goossens – de schrijver van het Ouwe Lullenboek - krijgen we zondag in onze uitzending aan de telefoon. Hij zal beslist proberen je over te halen om donderdagavond naar het RAADhuis in Schijndel te komen voor de lezing: Oud worden Jong blijven.

Verkeersmarkt
50 Plussers uit Erp, Boerdonk, Keldonk, Eerde en Zijtaart kunnen vrijdag 25 november hun verkeerskennis bijspijkeren. Seniorenraad Meierijstad organiseert samen met de plaatselijke KBO’s een Verkeersmarkt in Ter Aa. Welke organisaties die verkeerskennis uiteen zetten weet Jan van Dijk. Hij vertelt ons het laatste nieuws daarover.

Restaurantcampagne
Mocht je vanaf 1 november in een Veghels restaurant gaan eten dan bestaat de kans dat bij het afrekenen gevraagd wordt of men 1 euro op de rekening mag bijschrijven. Niet voor de energienota van de zaak maar om de energie van (eenzame) ouderen op te krikken. Deze campagne komt al 10 jaar in de laatste 2 maanden van het jaar voorbij. In Veghel levert dit jaarlijks enkele duizenden euro’s op. Met uw bijdragen organiseert stichting Eet met je Hart etentjes voor ouderen. Jet van der Linden en haar vrijwilligers hebben daar ervaring mee en dat laat Jet ons zondag weten. Zeker luisteren.

Lachen om politiek
En die oproep geldt ook voor onze vaste medewerkers aan de 55 Plusshow. Sonja van den Heuvel heeft weer Nieuws uit de Bibliotheek van Meierijstad. Bob Kalkman leest het Gedicht van de Week en je lacht je een breuk met het Meierijs verhaal van Antoon Buiting. Het gaat dit keer over politiek liet Antoon alvast weten. Zeker een aanrader voor onze lokale politici.

Gewoon luisteren
De laatste aanrader is de muziekkeuze van ons jongste redactielid. Met z’n 20 jaar krijgt hij het elke uitzending voor elkaar om de mooiste nummers uit de jaren ’70, ’80 en ’90 te laten horen. Nooit geweten? Luister zondag dan maar eens van 11.00 tot 13.00 uur naar de 55 Plusshow. Op 107.1 FM, DAB+ of een van de mediakanalen van OSR920 en Omroep Meierij.

Het 55 Plusshowteam met vlnr Harold, Rik en Hans Hultermans zoekt een vrouwelijke verslaggever.
Fotograaf: Harold Hultermans