VOLOP Meierijstad: ‘Kunstgalerie in centrum Veghel geeft meer kleur’

VEGHEL - Het al jaren leegstaande pand Hoofdstraat 25 in Veghel heeft sinds woensdagmorgen een kunstzinnige bestemming. Dankzij bemiddeling van VOLOP Meierijstad kregen de beeldend kunstenaars Christian van Hedel en Patrick van Haren de kans om het voormalige winkelpand in te richten als kunstgalerie.

Een kleurrijke aanvulling op het winkelbestand in deze straat. Sinds woensdagmorgen hangen er tientallen veelkleurige schilderijen aan de muur. Harry van Rooijen knipte bij de voordeur het lint door. “Het is bijzonder om dit in deze tijd te mogen doen”, aldus de wethouder van Meierijstad.

Workshops
Christian van Hedel is blij met de kans die hij en zijn collega Patrick van Haren krijgen. Ze hebben nog volop plannen in hun zojuist geopende zaak. En dat is te zien aan de brede werktafel die in het midden van de galerie staat. “Hieraan kunnen mensen ons niet alleen zien werken. Het is ook de bedoeling om hier workshops te geven. Belangstellenden kunnen gewoon bij ons binnenlopen. Men is hier van harte welkom”.

Win-winsituatie
De opening was tevens de afronding van dit Veghelse project van Donna van den Bosch van VOLOP Meierijstad. Volgens de projectleider is haar organisatie juist bedoeld om eigenaren van leegstaande panden in de winkelcentra van Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode in contact te brengen met startende ondernemers. Zoals nu blijkt levert dat een win-winsituatie op. Een aantrekkelijk centrum is immers belangrijk voor alle partijen. Het trekt meer bezoekers aan en gaat verloedering tegen. VOLOP Meierijstad staat volgens Donna altijd open voor nieuwe initiatieven. Wie zich aangesproken voelt of een leuk en uniek idee heeft kan met haar contact opnemen door een e-mail te sturen naar: donna@volopmeierijstad.nl

Kunstgalerie Hoofdstraat 25 in Veghel
Wethouder Harry van Rooijen opent de galerie