Voetballers van Schijndel/DE WIT pakken eerste thuisoverwinning

SCHIJNDEL – De voetballers van Schijndel/DE WIT hebben zondagmiddag met 2 – 0 gewonnen van Berghem Sport. De doelpunten werden gemaakt door Stan Guns in de 14e minuut en Tijn Niemeyer in de 53ste minuut.

Energie
Zoals de vorige wedstrijden in deze nog jonge competitie in de tweede klasse zondagamateurs al het geval was begon de thuisploeg ook nu met veel energie en aanvallend ingesteld aan de ontmoeting tegen Berghem Sport. In de 13e minuut mistte een schot van Stan Guns nog richting, maar een minuut later was het dus wel raak. Via een mooi opgezette aanval door Bram van Wijk werd Bart de Wit in de diepte aan gespeeld. Met een voorzet op maat tikte Stan Guns de bal tegen de touwen (1-0).

Nauwelijks gevaar
In de daarop volgende fase kwam Berghem Sport via een corner en een tweetal vrije trappen in de buurt van het Schijndelse doel, maar kon hiermee niet echt gevaar afdwingen. Eerder was het aan Schijndel/DE WIT om te scoren te vergroten. Voorzetten van Tim Kastelijn, voorlangs en tot corner verwerkt, en Thomas Kastelijn, eveneens voorlangs en in de handen van de keeper, brachten geen soelaas.

Rommelig
Kort voor de pauze werd de wedstrijd rommelig en leden beide partijen onnodig en vaak balverlies.
In de tweede helft startte Schijndel/DE WIT opnieuw voortvarend. Het was Bart de Wit weer die voor het meeste gevaar zorgde. In de 52e minuut belandde zijn schot in de handen van de keeper, maar één minuut later was het wél raak. Met een afgemeten voorzet van De Wit wist Tijn Niemeyer wel raad. Hij kon de 2-0 op het scorebord laten noteren.

Onmachtig
Berghem Sport was daarna enigszins onmachtig en Schijndel/DE WIT had de uitslag een nog mooier aanzien kunnen geven. Helaas zag Björn Blummel, ingevallen voor Thomas van Liempd, zijn schot na een voorzet van Bram van Wijk uiteen spatten op de lat. Vervolgens werd het schot van Tijn Niemeyer gekeerd door de Berghem-keeper.

Opsteker
Op een zondag dat de naaste concurrenten in het rechter rijtje eveneens punten pakten, deed Schijndel/DE WIT niet voor hen onder. De ploeg staat met 9 punten op de negende plek. De overwinning is een mooie opsteker voor de nog jonge ploeg. En zoals eerder gezegd; er was inzet, strijdlust en regelmatig goed voetbal te zien. De mannen van Schijndel/DE WIT tankten vertrouwen voor de volgende thuiswedstrijd. Die is zondag 26 november a.s. tegen Eendracht ’30 in Schijndel.