Voetballen tijdens ‘Glow in the dark’ (Video)

MEIERIJSTAD – Het was weer eens wat anders. Zaalvoetbal in het donker. Nou, bijna donker dan, want met fluoriserende strips en namen was het voor de jonge voetballers donderdagmiddag niet zo moeilijk om de goals te vinden. Met dank aan de buurtsportcoaches van de gemeente Meierijstad, die voor hen in sporthal De Bunders in Veghel een zaalvoetbaltoernooi organiseerden.

60 Voetballertjes deden mee aan deze activiteit tijdens de Kerstvakantie. “Normaal gesproken organiseren we gymles in de sporthallen. In de Kerstvakantie hebben we iets speciaals voor hen geregeld. Maar dan moet het wel een extra dimensie hebben. Vandaar Glow in the dark”, vertelt buurtsportcoach Carole Sannen.

Leuk toernooi
Ties en Tim staan met hun team in de kleine finale. Voordat ze aan de wedstrijd voor de 3e en 4e plaats beginnen vertelt Ties het toernooi leuk te vinden. Alleen met het wachten tussen de wedstrijden door heeft hij wat moeite. Tim heeft zijn keepershandschoenen al aangetrokken en is klaar voor de wedstrijd. Hij verwacht op de derde plaats te eindigen.

Ijshockey en springkussenparcours
Na de jaarwisseling zijn er volgens buurtsportcoach Carole ook spelactiviteiten in Schijndel en Sint-Oedenrode. Op 4 januari is er ijshockey in Schijndel en een dag later kan de jeugd in Sint-Oedenrode meedoen aan een soort springkussenparcours. Ook voor deze activiteiten hebben de buurtsportcoaches van Meierijstad al de nodige aanmeldingen binnen, maar wat Carole betreft mogen er daar nog wel wat aanmeldingen bij komen.

Heb je interesse? Stuur een email naar bewegen@meierijstad.nl onder vermelding van je naam en leeftijd en waaraan je wilt meedoen. Het ijshockey op de ijsbaan in Schijndel of aan het springkussenparcours in sporthal De Streepen in Sint-Oedenrode.