Voetbal is koning tijdens hemelvaartsweekend in Schijndel

Onderling respect is belangrijk tijdens het internationale jeugdvoetbaltoernooi waaraan 1200 voetballers uit heel Europa meedoen.
Fotograaf: Vincent de Vroomen

SCHIJNDEL - Het hemelvaartweekend in Schijndel staat drie dagen lang in het teken van voetbal. Vandaag en morgen staat het grote Brabant Boys internationale jeugdvoetbaltoernooi bij Avanti ’31 en Schijndel/De Wit op het programma. En komende zondag wordt het vaandelteam van Avanti officieel kampioen in de derde klasse amateurs. En dat wordt uitbundig gevierd.

Donderdag al werden ruim honderd internationale voetbalteams en 1200 spelers met open armen ontvangen in Schijndel. De teams presenteren zich met hun clubvlaggen aan het massaal opgekomen publiek.Alle spelers zijn tussen de 8 en 18 jaar en komen uit België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Tsjechië en Nederland. De Brabant Boys Cup brengt voetbaltalenten uit heel Europa samen op de velden van Avanti '31 en RKSV Schijndel om te strijden in een hoogwaardig toernooi. 

Op Hemelvaartsdag was de opening van het toernooi en vrijdag en zaterdag wordt er gevoetbald op beide sportparken in Schijndel. De finales worden zaterdag gespeeld, waarna er voor ieder team een beker is. Alle deelnemers krijgen sowieso de medaille van respect van Euro-Sportring. De toegang op beide dagen is voor iedereen gratis.

Kampioenswedstrijd Avanti ‘31
Komende zondag speelt het vaandelteam Avanti ’31 de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Alem. Het team begint met een voorsprong van drie punten en 31 doelpunten op Margriet, de nummer twee van de competitie in de derde klasse E. Theoretisch is het mogelijk, maar menselijkerwijs kan Avanti ’31 het kampioenschap niet meer ontglippen. De kampioenswedstrijd begint zondag om 14.30 uur op Sportpark De Molenheide, Avantilaan 2.

Jeugdvoetballers tijdens het Brabant Boys internationale voetbaltoernooi van Avanti ’31 en RKSV Schijndel/De Wit.
Fotograaf: Vincent de Vroomen