Voedselsector krijgt van gemeente weer een podium

MEIERIJSTAD – De gemeente Meierijstad gaat de komende drie jaar in totaal 75.000 euro uitgeven om bedrijven die werkzaam zijn in de voedselsector met elkaar te laten netwerken zodat ze van elkaars sterke punten kunnen leren.

Op de Noordkade in Veghel worden in oktober weer zogenoemde Food Inspiration dagen gehouden. Daar komen voedseldeskundigen uit de hele wereld vertellen over nieuwe ontwikkelingen in de voedselsector, variërend van de nieuwe trends tot het tegengaan van voedselverspilling.

In samenwerking met een organisatie in Ede komen er in Meierijstad talkshows over voedsel. Meierijstad maakt deel uit van de zogenoemde Agri Food Capital. Dat is de naam die de regio Noordoost-Brabant zichzelf heeft aangemeten om te vertellen dat voedselproductie in dit gebied één van de hoofdtaken is.

Meierijstad kent een groot aantal boerenbedrijven die voedsel produceren. Daarnaast zijn er in de gemeente grote bedrijven die handelen in voedsel, zoals Jumbo en Sligro, maar ook bedrijven die een ander soort voedsel produceren, zoals Mars in Veghel en grote cateringbedrijven.

Om al die bedrijven kennis te laten nemen van elkaars sterke punten is het volgens de gemeente belangrijk dat ze netwerken. De Food Inspiration dag is één van de middelen die worden ingezet.