Voedselbank Veghel verrast met mooie donatie

VEGHEL - De Voedselbank Veghel heeft een mooie verassing gekregen. De Stichting Krollenloop heeft namelijk een cheque van 3000 euro aan de Voedselbank overhandigd. Dit geld zal worden gebruikt om gezinnen die bij de Voedselbank zijn aangesloten in beweging te brengen. Voorzitter van de Voedselbank Jan Janssen stond te glunderen toen hij de cheque in handen kreeg.

Het geld is niet bedoeld om levensmiddelen te kopen, maar is specifiek om gezinnen aan te moedigen om meer te bewegen. Om dit zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen krijgt de Voedselbank hulp van sportschool Fit Functional. Die gaat de gezinnen van de Voedselbank helpen door middel van een sportprogramma en voedingsadvies.  

De Voedselbank Veghel komt hiermee in het rijtje te staan met onder andere het Sportfonds, het PieterBrueghelHuis en Jongerencentrum De Kluis, die in de voorgaande jaren al werden verrast met een cheque. De Stichting Krollenloop doet dat niet voor niets. “Jong en oud in Veghel en omgeving in beweging brengen, dat is één van de basisdoelen van de Veghelse Krollenloop”, aldus de Stichting.  

Het geld van deze cheques wordt altijd ingezameld door de deelnemers en sponsoren van de Krollenloop. Daarvan vindt op 3 november de volgende editie plaats.