Voedselbank deelt uit voor Kerst

VEGHEL - In een onlangs gehouden interview vertelde Premier Mark Rutte dat het goed gaat met de Nederlandse economie. Dat zal ongetwijfeld zo zijn. Desondanks zijn er nog heel veel mensen in ons land die van deze economische vooruitgang niet kunnen profiteren. Ze moeten leven van een minimum inkomen of zijn op ongelukkige wijze in de schulden geraakt. Er zijn mensen die voor het onderhouden van hun gezin wekelijks slechts 70 euro beschikbaar hebben. Voor het eten zijn ze aangewezen op de hulp van de Voedselbank.

Gulle gevers
Alleen al in Veghel staan elke week een kleine 80 personen bij de voedselbank in de rij. Ruim 25 vriendelijke vrijwilligers voorzien deze mensen van brood, kaas, vlees en diverse andere soorten levensmiddelen. Vele malen hoor je de ontvangers: “Dank je wel, dank je wel” zeggen. Donderdag gebeurde dat voor de laatste keer in 2019. Daarna is de voor hen broodnodige voedselbank vanwege de feestdagen voor 2 weken gesloten om begin januari weer open te gaan. “Gelukkig kunnen wij hen voor deze tijd wat extra’s meegeven in de vorm van kerstpakketten. Daarvoor hebben we de afgelopen tijd gespaard. En dat is dankzij onze gulle gevers waaronder veel zelfbedieningszaken, bakkers, slagers en alle andere winkeliers”, zegt Jan Janssen, de voorzitter van Voedselbank Veghel eo.

Vrijwilligers, Jongerenwerk en M25
Ruim 25 vrijwilligers staan nagenoeg wekelijks met Jan Janssen klaar om de mensen van eten te voorzien. Dit keer nog met ondersteuning met een vrijwilliger van het Jongerenwerk die met een busje de kerstpakketten bij de mensen kan thuisbrengen. Ook 4 jongeren van M25 van de Franciscusparochie helpen mee. De financiële problemen kunnen volgens Janssen niet door de Voedselbank worden opgelost. “Daarvoor moet men bij de gemeente zijn. Wij leveren de tassen met inhoud”.

Voedselbank deelt uit voor Kerst
Voedselbank deelt uit voor Kerst