Vluchtelingen in Rabobank Rooi

De voormalige Rabobank in Rooi wordt omgebouwd tot opvangcentrum voor Oekraïense vluchtelingen.

SINT-OEDENRODE – De Rabobank stelt het kantoorgebouw aan de Jan Tinbergenstraat in Rooi ter beschikking voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Het gebouw wordt zo snel mogelijk in orde gebracht voor de opvang van zo’n 70 vluchtelingen. Uiterlijk 1 mei zullen de eerste Oekraïeners opgevangen worden.

Het Rabogebouw in Sint-Oedenrode is de derde opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Meierijstad. In het Klooster van de zusters Franciscanessen in Veghel worden al vluchtelingen opgevangen. In Schijndel kunnen binnenkort Oekraïense vluchtelingen in 16 woningen terecht. In totaal is nu opvang in zicht voor 250 vluchtelingen.

Hartverwarmend
Met de nieuwe opvang in Sint-Oedenrode voldoet de gemeente Meierijstad binnen zeer korte tijd aan de regionaal gemaakte afspraken. Burgemeester Kees van Rooij: “Het is hartverwarmend om te zien hoe groot de betrokkenheid van onze samenwerkingspartners en onze inwoners is. Het aanbod van de Rabobank nemen we graag aan. Zo kunnen we in Meierijstad zorgen dat de mensen die gevlucht zijn voor de oorlog in Oekraïne in onze gemeente een snelle en menswaardige opvang kunnen krijgen.”

Hulp welkom
Veel inwoners van Meierijstad willen Oekraïense vluchtelingen helpen. Vraag en aanbod komen samen een speciaal meldpunt. Alle informatie over dit meldpunt staat op de website van de gemeente.