Vlooienmarkt en Dienstenveiling op Vaderdag

VEGHEL - De omgeving van de Markt in Veghel is zondag 16 juni weer het toneel van de Veghel Vaderdag Vlooienmarkt. Een traditie die Carnavals Vereniging De Kuussegatters al vele jaren organiseert samen met het Sint Barbaragilde. Op het programma staat ook een spectaculaire Dienstenveiling waarbij bijzondere kavels worden verkocht, waarvan de opbrengst bestemd is voor de carnavalsvereniging.

Tussen 09.00 en 16.00 uur staan er op en rond de Veghelse Markt tientallen kramen opgesteld waar naar hartenlust tussen kan worden gesnuffeld. Er is live muziek, vertier voor de kinderen en natuurlijk gezellige terrassen. De ludieke veiling van goederen en diensten staat gepland vanaf 15.45 uur. Met de verkoop van de kavels, die beschikbaar zijn gesteld door het Veghelse bedrijfsleven, krijgt de carnavalsclub extra financiële armslag om evenementen te kunnen organiseren voor heel Kuussegat.

Oók Oranje is te zien
Om 15.45 uur, tijdens de rust van de EK-poulewedstrijd Polen-Nederland, wordt het eerste kavel geveild door veilingmeester Jaap van Herwaarden (beter bekend als Prins Jaap d’n Urste) en oud-Prins en oud-voorzitter Han Versantvoort. Dat gebeurt voor de cafés op de Markt. Daar wordt op tv-schermen vanaf 15.00 uur ook het eerste duel van Oranje vertoond. Direct na deze wedstrijd wordt de veiling hervat.

Dienstenaanbod
Het aanbod aan diensten is erg divers en meldt een ballonvaart, halve kip met friet, een fiets, hotelovernachtingen, greenfees, een bezoek van Sint en zijn Pieten, BBQ-pakket voor 40 personen, 15 shirts met rugnummer en borstbedrukking, een champagnetaart, theatertickets, een kinderfeestje bij de bioscoop en een arrangement speciaalbier voor 11 personen met XXL-borrelplank.

Archieffoto van een vorige Vlooienmarkt in Veghel
Fotograaf: Hans Hultermans