Vlagheideberg moet trekpleister worden

MEIERIJSTAD - Van afvalberg naar ‘gezonde berg’: dat is een notendop de ontwikkeling die de Vlagheide moet doormaken. De gemeente heeft samen met allerlei betrokkenen onderzocht welke voorzieningen er op de Vlagheide moeten komen. Deze verkenning leverde drie onderzoeksrapporten op die naar de gemeenteraad zijn gestuurd.

De ambitie is dat de Vlagheide dé plek wordt voor een middagje ontspanning met routes voor wandelen, fietsen en mountainbiken, een aantrekkelijke stuifzandvlakte en speelvoorzieningen. Daarvoor moet een natuur- en landschapspark gemaakt worden. Op de Vlagheideberg is verder nog ruimte voor een zonnepark van 6 hectare. En in de buurt komt wellicht een golfbaan.

Meedenken en meepraten
Een speciale projectgroep verkende de mogelijkheden om van de Vlagberg een trekpleister te maken. In die projectgroep zaten medewerkers van de gemeente, vertegenwoordigers van dorpsraad Eerde, Natuurwerkgroep Eerdse Bergen en Vereniging Vlagheide. Daarnaast hebben onder meer ook buurtbewoners en ondernemers hun zegje kunnen doen.