Vlag in top bij 15 huurwoningen aan de Gasthuisstraat (video)

SCHIJNDEL - Met het hijsen van drie vlaggen werd dinsdag het hoogste punt gevierd van de bouw van 15 sociale huurwoningen aan de Gasthuisstraat in Schijndel. Het project omvat de bouw van 8 nieuwe appartementen en de transitie van de voormalige kleuterschool tot 7 woningen.

Wethouder Rik Compagne had samen met de directie van To Build en Woonmeij de eer om deze ceremoniële handeling uit te voeren en het hoogste punt te markeren. In toespraken werden vaklieden bedankt voor hun inzet en na het officiële deel stond traditiegetrouw de frietkar klaar. Toekomstige bewoners namen alvast een kijkje op de bouw om een indruk te krijgen van hun nieuwe woning. Ook werd er kennisgemaakt met de nieuwe buren.

Betaalbaar en energiezuinig wonen
Het dak van de nieuwbouw wordt voorzien van zonnepanelen en in iedere woning komt een warmtepomp. “Door onder andere deze duurzame maatregelen zijn de woningen energiezuinig en doen we een aanvulling op het aantal betaalbare sociale huurwoningen in Schijndel”, aldus Mark Wonders directeur-bestuurder van Woonmeij. “Huurders kunnen hier straks prettig wonen met lage woonlasten”.Als de afbouw volgens planning verloopt ontvangen de toekomstige bewoners na de bouwvak hun sleutel.

De vlag in top bij 15 huurwoningen in de Gasthuisstraat
Fotograaf: Jan van Oort
Toekomstige bewoners nemen een kijkje
Fotograaf: Jan van Oort
Zeven woningen in de oude kleuterschool aan de Gasthuisstraat