Visit Brabant begint in Meierijstad

MEIERIJSTAD - In Brabant is heel veel te doen dus Brabant is voor de eigen inwoners en de toeristen ‘the place to be’. En zeker nu de corona-maatregelen steeds meer worden versoepeld is er alle reden om de Brabantse ondernemers in deze sector die het ook erg moeilijk hebben gehad, nu een steuntje in de rug te geven en daarom is de campagne ‘Hier moet je zijn in Brabant’ bedacht.

Een campagne die woensdagmiddag op de Noordkade in Veghel werd afgetrapt met het plaatsen van een meer dan 5 meter grote vuurrode pijl. Deze pijl blijft een week lang op de Noordkade staan en begint dan een estafettereis door Brabant.

Met deze gigantische blikvanger richt VisitBrabant letterlijk alle pijlen op het vrijetijdsaanbod in Brabant om te laten zien dat Brabant dé bestemming is voor een onvergetelijk dagje uit, weekendje weg of vakantie. De route die de pijl aflegt, is te volgen via een interactieve video op visitbrabant.com en social media.

7000 kg

De enorme pijl, die meer dan 7000 kg weegt, werd woensdagmiddag met zwaar materieel op zijn plaats gehesen in het bijzijn van wethouder Coby van der Pas, provinciebestuurder Wil van Pinxteren en directeur Heleen Huisjes van de marketingorganisatie Visit Brabant.

“Met de campagne ‘Hier moet je zijn in Brabant’ laten we zien dat Brabant weer bruist nadat we als land ‘op slot zaten’. We willen de Brabantse vrijetijdsondernemers helpen om nóg meer zichtbaar te zijn. Zij hebben zowel de Brabanders als de bezoekers juist nu ontzettend hard nodig”, aldus Heleen Huisjes. “ Daarnaast willen we laten zien dat je heel veel kunt beleven in onze provincie: van historie tot groen, van cultuur tot design en van attractieparken tot restaurants. Deze pijl duidt wáár je moet zijn in Brabant, de bevlogen ondernemers met hun prachtige locaties geven invulling aan de reden waaróm je daar moet zijn”.

Noordkade

De Noordkade in Veghel is één van de highlights van Meierijstad, zo betoogde wethouder Van der Pas: “We hebben veel natuur en afwisselende landschappen in ons grote buitengebied waar je al wandelend of fietsend heerlijk kunt vertoeven. En met een goed gevulde evenementenagenda, prachtige monumenten en volop kunst en cultuur in onze kernen, is het volop genieten”. Eén van de manieren om Meierijstad te ontdekken is met de gloednieuwe fietsroute Van Kade tot Keuken, waarbij mensen, naast aantrekkelijke plekken elders in Meierijstad, ook de Noordkade aandoen, de bakermat van de voedingsindustrie.

Estafette

“Deze plek ademt vernieuwing en tegelijkertijd voel je de historie. Een unieke plek waar je kunt genieten van kunst, cultuur én food”, aldus Jack Monde, van Cultuur Haven Veghel Noordkade: “Je vindt hier naast een theater, een servicebioscoop, escape rooms, een foodmarket en een muziekschool ook heel veel toffe horecaconcepten”.