Vinyl, jazz en rock in de Afzakkerij

VEGHEL – Café De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel heeft weer een vol muziekprogramma dit weekend. Deze week begint dat zelfs op donderdagavond al met de vijfde Noordkade Jazz Sessies. Verder is er dit weekend veel aandacht voor muziek op vinyl, en een tribute aan de legendarische band Toto.

Donderdagavond is het eerst tijd voor de Noordkade Jazz Sessies. Deze sessieavonden zijn bedoeld voor muzikanten die ervaring op willen doen met improvisatie. De nummers die worden gespeeld komen uit het REAL BOOK, vergeet die niet mee te nemen dus.

Vrijdagavond komen de DJ's Joost en Jack hun collectie singles draaien. Ze hebben veel funk, soul en disco dus er kan gedanst worden. Leuk om te weten is dat je ook je eigen LP mee mag nemen, daar maken ze dan wat tijd voor.

Op zaterdag is er ook weer ruimte voor de warme klanken van vinyl. Dan treedt namelijk dj-collectief De Collectors op, die ook uitsluiten op vinyl draaien. Zaterdagavond treedt ook de Belgische band Sekushi op. Deze band neemt je met psychedelische rock mee naar de jaren 70.

Op zondag 2 juni wordt het weekend afgesloten met de band Totoly Live. Deze naam zegt eigenlijk al genoeg; de band speelt alles live zonder aanvullende tracks, en speelt alle grote hits van de Amerikaanse band Toto.

De Jazz Sessies begint donderdagavond om 20.00 uur. Vrijdag- en zaterdagavond start de muziek om 20.30 uur. Totoly Live begint zondagmiddag om 15.00 uur.