Villa Rozenburg bijna klaar met verbouwing

SCHIJNDEL - Villa Rozenburg krijgt vanaf mei 2023 zijn woonfunctie terug De bouw verloopt voorspoedig. De zorgvilla met appartementen is onderdeel van zorgconcept Stepping Stones van Korian Nederland. Korian Nederland is een organisatie die zich inzet voor zorg, welzijn en ondersteuning voor ouderen. Stepping Stones heeft met Villa Rozenburg nu 30 zorgvillas in Nederland.
Zorgvilla Rozenburg aan de Hoofdstraat met daarachter de appartementen
Fotograaf: Jan van Oort

Veel belangstelling
De belangstelling lijkt behoorlijk groot. Dit is te merken aan het aantal informatie-aanvragen (belletjes, brochure aanvragen, nieuwsbrief inschrijvingen) zo laat Korian weten. Er zijn op dit moment nog geen appartementen verhuurd. Als alles volgens planning verloopt kunnen belangstellenden rondgeleid worden tijdens de open dag die voorlopig in april staat gepland.

Van woonfunctie via kantoor naar woonfunctie
De historie van de zorgvilla gaat terug naar 1912. Op 25 november dat jaar werd de eerste steen gelegd door Antoon Bolsius van de Schijndelse kaarsenfabriek. De familie Bolsius heeft hier ook gewoond. In 1948 werd de villa aangekocht door de gemeente Schijndel en heeft het gebouw een tiental jaren als raadhuis gediend. Vanaf begin jaren zestig nam de dienst Openbare Werken haar intrek in de villa. Tot de verkoop in 2019 aan Kragt was Bol Accountants ‘bewoner’ van de villa.

22 appartementen
Het oude gebouw wordt uitgebouwd met een nieuw gedeelte, waardoor er straks 22 appartementen zijn tussen de 35 en 45 m2, allemaal met een eigen badkamer. Ook komen er gezamenlijke ruimtes, zoals een huiskamer, activiteitenruimte en een fijne leefkeuken, waar straks gezamenlijk kan worden gekookt. Verder wordt de tuin zodanig ingericht dat er gewandeld kan worden.

Zorgvilla Rozenburg met daarachter de appartementen aan de Mgr Zwijsenstraat. . Vermoedelijke oplevering mei 2023.
Fotograaf: Jan van Oort