Vijf kirre elluf, ut gu vanzelluf in Kuussegat (Video)

VEGHEL – CV De Kuussegatters is dit weekend van start gegaan met de viering van het 55-jarige bestaan. Vijf kirre elluf, ut gu vanzelluf, is dan ook het motto voor het komende carnavalsseizoen. Vrijdagavond zag de nieuwe Prins Leon d’n Urste al het levenslicht.

 

Zondagmiddag was er een feestelijke receptie in de Koekbouw op de Noordkade waar behalve de Kuussegatters zelf ook de carnavalsverenigingen uit Meierijstad en omgeving op afkwamen.

 

Staatsiefoto OPA’s
Voordat de receptie van start ging stond er eerst een bijzonder moment van waardering voor alle OPA’s op het programma. Dit zijn alle oud-prinsen en -adjudanten die in het verleden als heerser van Kuussegat op het podium stonden. Zij waren allemaal uitgenodigd voor een grote Staatsiefoto. Meer dan 100 Opa’s zijn hiervoor benaderd en op drie na zijn ze er allemaal. Dit moet een bijzonder moment worden volgens de organisatie.

 

Heel Kuussegat
Daarna startte de Jubileum Prinsenreceptie waarvoor heel Kuussegat op de borrel mocht komen om die middag met de carnavalsclub mee te beleven. Op het podium namen de 11e, 22e, 33e, 44e en uiteindelijk de 55e prins van Kuussegat de felicitaties in ontvangst.