Vijf architectenbureaus in de race voor ontwerp bestuurscentrum Sint-Oedenrode

SINT-OEDENRODE/MEIERIJSTAD – Er zijn nog vijf architectenbureaus in de race om de ontwerpopdracht voor het nieuwe bestuurscentrum in Sint-Oedenrode aanbesteed te krijgen. Zij zullen op 17 juni hun plannen presenteren.

De gemeente Meierijstad gaat het bestuurscentrum in Sint-Oedenrode optimaliseren en verduurzamen. Sinds de fusie en de daaropvolgende verhuizing van de kantoorfunctie naar Veghel is er veel leegstand in het gebouw. Daarnaast is de huidige raadzaal in de jaren negentig van de vorige eeuw gebouwd voor de gemeenteraad van Sint-Oedenrode. Voor de gemeenteraad van Meierijstad is de huidige raadzaal te klein voor haar doel. Daardoor is een verbouwing noodzakelijk. Hiervoor loopt momenteel een aanbestedingsprocedure.

Er hadden negen bureaus zich aangemeld. De gemeente heeft op basis van ervaring met vergelijkbare opdrachten in het verleden, vijf van hen gekozen om een ontwerpopdracht uit te voeren. De vijf bedrijven zijn als volgt: Architectenbureau De Twee Snoeken B.V. uit ’s-Hertogenbosch; Architectenbureau Van den Broek en Bakema B.V. en Happel Cornelisse Verhoeven B.V.; beiden uit Rotterdam; B-architecten uit Antwerpen en Office Winhov B.V. uit Amsterdam.

Bij de keuze tot dé architect voor het bestuurscentrum worden omwonenden van het bestuurscentrum, inwoners van de gemeente en maatschappelijk betrokken organisaties geraadpleegd. Samen met een raadswerkgroep, gebruikers van het pand en vakspecialisten beoordelen zij de inschrijvingen van de vijf architecten. Hiervoor presenteren de vijf architecten hun visie en aanpak van de opdracht. Op maandag 17 juni vinden de presentaties voor het publiek plaats en kunnen inwoners en omwonenden hun stem uitbrengen. Rik Compagne, verantwoordelijk wethouder: “De besluiten die in de nieuwe raadzaal genomen worden betreffen alle inwoners van de gemeente. Daarom is het belangrijk dat in de keuze van de architect ook omwonenden en inwoners uit onze gemeente betrokken worden. Zo wordt het echt ‘ons bestuurscentrum’.