Vier senioren uit Meierijstad op de planken bij Ouderen Songfestival

SINT OEDENRODE – Zangtalenten van 55 jaar en ouder kunnen zich nog steeds inschrijven voor de voorronde van het Ouderen Songfestival op zaterdag 12 oktober 2019 in Zorgcentrum Odendael in Sint Oedenrode. 10 oudere artiesten gaven zich al op voor de Brabantse voorronde. Hieronder zijn er 4 uit Meierijstad. Maar Willemijn Ploem van de organisatie laat weten nog zeker 6 kandidaten te kunnen plaatsen. 

Vier ouderen uit Meierijstad die in elk geval in Odendael op de planken staan zijn Dries van der Heijden uit Schijndel, Antonet van der Heijden uit Sint Oedenrode, Hans van Liempd uit Schijndel en Erik Lathouwers uit Sint Oedenrode. Deze laatste zorgde ervoor dat een van de voorrondes naar Sint Oedenrode kwam. De toegangsdeuren in Oedendael in Sint Oedenrode gaan om 13.15 uur open voor het publiek. De optredens starten om 14.00 uur. Wie alsnog zijn of haar stem wil laten horen kan zich opgeven via de website: www.ouderensongfestival.nl

Het Ouderen Songfestival is een landelijk muziekfestival dat ooit bescheiden begon in een verzorgingshuis in Amsterdam. Ruim 30 jaar later is het uitgegroeid tot een landelijk festival bestaande uit twaalf voorrondes in verzorgingshuizen in diverse Nederlandse gemeenten, drie prefinales in de theaters in Houten, Vught en Heerenveen en de Grande Finale in het DeLaMar Theater te Amsterdam. Iedereen vanaf 55 jaar mag deelnemen aan het Ouderen Songfestival. Als solist, duo of trio. Na een kennismaking met artistiek leider en pianist Kees van Zantwijk wordt in één van de voorrondes onder pianobegeleiding live gezongen. Uit iedere voorronde komt een aantal prefinalisten voort. In de prefinale worden de kandidaten begeleid door het OSF-Combo onder leiding van Kees van Zantwijk.

Vrije repertoirekeuze
Van alle prefinalisten blijven vijftien kandidaten over. Zij gaan door naar de Grande Finale in het DeLaMar Theater. Begeleid door het OSF-Orkest onder leiding van Kees van Zantwijk brengen zij hun lied ten gehore. De repertoirekeuze is geheel vrij. Alle genres zijn mogelijk. Eenmaal een lied gekozen, dan kan daar niet meer van afgeweken worden. Zowel tijdens de voorronde als tijdens de prefinale en de Grande Finale wordt hetzelfde lied gezongen. Alle voorrondes zijn gratis toegankelijk voor publiek. Voor de prefinales en de Grande Finale in de theaters geldt een toegangsprijs.