Vier op een rij voor Schijndel, Rhode speelt gelijk

MEIERIJSTAD - De voetbalteams van Meierijstad speelden de laatste competitiewedstrijden voor de winterstop. Schijndel won onder meer ruim van SSS'18. (6 - 1) Rhode speelde gelijk tegen Eendracht'30. Het werd 2 - 2. Avanti'31 speelde ook met 2-2 gelijk tegen Olympia'18.
RKSV Schijndel/DE WIT won met 6-1 tegen SSS'18.

Vanwege de conditie van het hoofdveld moest Schijndel/DE WIT uitwijken naar kunstgras voor de wedstrijd tegen SSS’1. (Sport Sterkt Spieren uit Overloon red.) Voetballend kwam het team van trainer Patrick Methorst tot zijn recht op kunstgras. Dat heeft de jonge ploeg al eerder laten zien en zondag was dit niet anders.

Met veel energie en ‘naar voren voetballend’ zette de geelblauwe formatie vanaf minuut één SSS’18 onder druk. Dit resulteerde in een direct genomen vrije trap van Stan Guns tegen de paal. Hiermee onderstreepte Schijndel/DE WIT haar aanvallende intenties. SSS’18 kon hier in het eerste half uur één aanval tegenover zetten.

Vervolgens was het Schijndel/DE WIT dat binnen vijf minuten het verschil maakte en de wedstrijd in haar voordeel deed kantelen. Allereerst was het Tijn Niemeijer die in de 29e minuut uit een corner met een laag schot scoorde, 1-0. Nog geen twee minuten later was het Bart de Wit die een fraaie actie af kon ronden en daarmee de 2-0 aantekende. Met een 2-0 voorsprong ging Schijndel/DE WIT de pauze in.

Schijndel loopt uit
Na de rust trad een onveranderd Schijndel/DE WIT aan. De 16-jarige David van der Linden stond aan de basis van de 3-0. Via hem en Stan Guns werd Bram van Wijk aangespeeld die met een bekeken schuiver de SSS’18-keeper het nakijken gaf. SSS’18 kon drie minuten later in de 54e minuut profiteren van een foutje in de Schijndel/DE WIT-verdediging: 3-1.

Schijndel/DE WIT schakelde een tandje bij en voerde het tempo op. Een voorzet van Bart de Wit in de 61e minuut was opnieuw een prooi voor Bram van Wijk die zijn tweede doelpunt van deze middag kon maken: 4-1. In de 83e minuut viel Schijndel/DE Wit via Tijn Niemeijer aan, hij bracht Tim Kastelijn in stelling en zijn voorzet werd afgerond door Stan Guns: 5-1. Voor trainer Patrick Methorst vormde dit het signaal om een aantal wissels door te voeren. Met de komst van invaller Jochem Speeks maakten opnieuw twee broers, Jochem en Joris, tegelijkertijd hun opwachting in de gelederen van Schijndel/DE WIT.

De inmiddels tot man of the match uitgeroepen Bram van Wijk werd vervangen door de herstelde Tjeerd Pijnenburg die na zes maanden van revalideren en hard werken zijn vertrouwde plekje in de spitspositie kon innemen. Zijn eerste balcontact, een kopbal uit een corner die werd afgerond met een doelpunt en een 6 - 1 eindstand.
Met vier opeenvolgende zeges sluit Schijndel/DE WIT 2023 af. Na een wat aarzelende start heeft de formatie van Patrick Methorst de weg naar boven gevonden. Schijndel/De Wit staat momenteel derde.

Rhode pakt punt tegen Eendracht’30
In de tiende competitiewedstrijd in dezelfde klasse trad Rhode/VSB aan tegen het Limburgse Eendracht’30 uit Mook. Het verschil op de ranglijst bedroeg voor het begin van de wedstijd vier punten in het voordeel van Rhode. Beide ploegen behaalden een punt in een sportieve wedstrijd die geen winnaar verdiende.

Rommelig voetbal
Vanaf de eerste minuut speelden beide teams vol op de aanval. Dat resulteerde in de 0 –1 voor Eendracht in de tweede minuut. Joep van Dam schoot zijn team op voorsprong. Drie minuten later werd het al gelijk. Uit een aanval lanceerde Geert Oerlemans Mark van der Zanden die beheerst afrondde. In het vervolg van de wedstrijd werkten beide teams hard en was het voetbal rommelig. Zowel Rhode als Eendracht creëerden wel kansen. Het spel bleef op en neer gaan en in de negentwintigste minuut kwam Eendracht op 2 - 1 voorsprong door een doelpunt van Lars Ter Steege. Een omhaal à la van Basten verraste Rhode-doelman Paul van Heesch.

Eén punt gered
In de tweede helft veranderde het speelbeeld nauwelijks. Het spel golfde heen en weer. Zowel Rhode als Eendracht kregen kansen. Coen van Langen kopte rakelings over uit een corner en een hard schot van de goed ingevallen zestienjarige Tom Hesselberth werd knap gered door de keeper. Na drie achtereenvolgende corners viel in de tachtigste minuut de gelijkmaker: 2 - 2. Een hard afstandsschot van Bas van Kuringen werd niet goed verwerkt door de keeper van Eendracht en Floris van Esch knalde de gelijkmaker binnen. Rhode staat momenteel vijfde.

Avanti’31 speelt voor de derde keer op rij gelijk
De uitwedstrijd van zondagmiddag tegen Olympia’18 in Boxmeer eindigde in een gelijkspel. Na de voorafgaande gelijke spelen tegen Union en Prinses Irene was het de derde keer op rij dat Avanti’31 niet verder kwam dan een gelijkspel. Na een voorsprong bij rust van 0-2 liet Avanti’31 zich in de tweede helft door de tegenstander achteruit dwingen wat uiteindelijk tot twee vanuit corners gescoorde doelpunten van Olympia’18 leed.
In de eerste helft van de wedstrijd had Avanti’31, zonder overigens heel goed te spelen, het beste van het spel. Uit een corner van Roel Kappen in de 42e minuut kon Teun Kuijpers de bal inkoppen. Teun Kuijpers haalde daarna vóór rust van afstand uit en schoot Avanti met een 2-0 voorsprong de rust in.

Rode kaart na afloop
Na rust viel Avanti’31 ver terug. Mede door het uitvallen van aanvoerder Renzo Brus in de 53e minuut verloor Avanti’31 de organisatie op het middenveld en toen Olympia’18 in één keer drie spelers wisselde ging het mis. In de 57e minuut viel de 1-2 vanuit een corner en in de 72e minuut de 2-2 ook uit een corner. In blessuretijd kreeg Avanti’31 nog twee kansen uit vrije trappen vanaf de rand van de 16-meter maar doelpunten vielen er niet meer. Alejandro Navarro Keeris kreeg na het laatste fluitsignaal nog een rode kaart vanwege een opmerking richting de scheidsrechter. Bij het aanbreken van de winterstop vindt Avanti’31 zichzelf in de competitie terug op een gedeelde zesde plaats. Op de ranglijst is Avanti’31 kampioen gelijke spelen. Van de tien gespeelde wedstrijden eindigden er liefst vijf in een gelijkspel.